Pagini

miercuri, 18 mai 2011

Creier Vs. Suflet

De-a lungul anilor oamenii caută răspunsuri cu privire la ceea ce simt sau cum să treacă mai bine peste probleme şi încercări,făcând tot felul de descoperiri ştinţifice şi încercând să înlocuiască inima cu creierul.
Au demonstrat cu ajutorul studiilor cum putem face faţă stresului,problemelor zilnice şi altor grijuri,prin inventarea     metodelor de combatere a acestor factori nocivi,şi au creat medicamente anti-depresive,terapii şi alte minuni.
Însă cu toate aceste metode de combatere a încărcăturii spirituale cu probleme,totuşi nu au reuşit să distrugă cu totul aceste stări rele.Oare de ce?
Nu au fost oare destul de inteligenţi acei oameni cu zeci de diplome şi premii?Sau au încercat rezolvarea acestor stări ale omului doar prin cale ştiinţifică care nu poate garanta un succes întotdeauna,şi de cele mai multe ori pierd în faţa acestor bătălii cu sufletul omului care este o engimă totală,deoarece nici chiar acel om nu se cunoaşte în totalitate şi nu va ajunge să se cunoască niciodată suficient de bine,chiar de ar avea doctorate în psihologie.
Oamenii ajung să pună mai mult efort în descoperirea creierului şi a raţiunii,decât să deschidă pur şi simplu Biblia deoarece "e un mit",spun ei.
De-atâtea ori şi-au bătut capul aceşti mari oameni de ştiinţă să inţelegă omul,şi uite că tot nu au redus numărul de sinucideri,divorţuri,avorturi sau alte probleme.
Răspunsul problemelor pe care nu le puteau elucida aceşti oameni erau în Biblie în tot acest timp(şi încă mai sunt),dar tot nu-şi deschid ochii să vadă,aşa că preferă să îşi petreaca toată viaţa într-un laborator şi să caute răspunsul la o problemă ce a fost deja rezolvată.
Acestor oameni le este foarte greu să creadă că omul mai are şi ceva pe lângă creier,ei cred că omul e doar rezultatul unei explozii de substanţe chimince,sau urmaşul maimuţei cu mai multă minte.
De aceea oamenii nu vor reuşi niciodată să îşi deschidă ochii şi să vadă că pe lângă creier mai este ceva.
Mai este un Dumnezeu!Acesta e răspunsul corect la toate întrebările despre om.Omului i-a fost dat un creier ca să priceapă lucrurile şi o inimă ca să le simtă.Oare e chiar atât de greu de înţeles că din inimă şi nu din creier ies izvoarele vieţii.Totul vine din interior.Degeaba m-aş aranja foarte mult la exterior,dacă sentimentul nu ar veni din interior.Frumuseţea vine din interior.Dacă eu sau tu mă simt frumos/frumoasă oamenii vor observa şi vor zice:"E ceva schimbat la tine,parcă eşti mai frumos/frumoasă.".
Oare au văzut cu ochii sau au simţit cu inima?
De aceea nu trebuie să gândim întotdeauna "cu stomacul",cum se mai zice,ci să ne uităm puţin în noi înşine şi cu siguranţă vom simţi că avem ceva special fiecare dintre noi.Şi crede-mă,nu e vorba despre creier.
Ai un suflet şi îl simţi.Să încercăm să eliminăm din viaţa noastră încercarea de a face faţă problemelor cu creierul doar,şi să Îl implicăm şi pe Acela care ne-a creat cu cea mai mare dragoste.

"Puneţi-vă,dar,în inimă şi în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun.Să le legaţi ca un semn de aducere aminte pe mâinile voastre şi să fie ca nişte fruntare între ochii voştri."-Deuteronomul 11:18

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu