Pagini

marți, 6 decembrie 2011

Unele lucruri trebuie să rămână secrete

Dacă un străin te-ar opri în stradă şi te-ar întreba unde mergi şi ce faci,tu cum i-ai răspunde?Probabil că i-ai zice:"Măi nene,dar ce te intere' pe tine cum sunt şi unde merg?",şi ai pleca imediat puţin înfricoşat.Nu avea dreptul acesta să te întrebe unde mergi.Ar putea să vrea să te urmărească sau să-ţi facă ceva,ai gândi tu.Dar gândeşte-te puţin,pe facebook sau pe alte site-uri ai spune unde mergi,ce faci şi cum te simţi?Şi acolo de ce nu simţi această teamă că cineva necunoscut ar putea afla unele informaţii private despre tine?Fie că îi spui omului de pe stradă sau necunoscutului de pe facebook(fără să vrei) unde mergi şi cum eşti,faci acelaşi lucruri.Dezvălui nişte informaţii strict secrete despre tine care nu sunt pentru ochii tuturor.

Ne-am cam obişnuit să postăm orice pe net.De la cum ne simţim până la adresa noastră.Nu este bine ceea ce facem,având în vedere câte lucruri ni se pot întâmpla în afara spaţiului virtual.Poate te simţi mai în siguranţă dacă postezi pe facebook sau twitter unde eşti,dar crede-mă,e acelaşi lucru cu omul curios de pe stradă.
Sau dacă un necunoscut te-ar întreba dacă ai sau nu prieten/ă,tu i-ai răspunde ori nu?Atunci,de ce pe net trebuie să ştie toată lumea dacă eşti sau nu într-o relaţie,şi când te desparţi.De ce să lei prilej oamenilor să-ţi citească "jurnalul"?Sau poate îţi place să fii cât mai public,dar unele lucruri tot trebuie să rămână secrete.
Pentru exemplu,ai grjiă să nu:
1.Postezi mereu pozele cu locurile prin care ai fost.Ori ai vrea să te întâlneşti cu cineva "accidental" pe acolo?
2.Afle toţi "prietenii" de pe facebook când şi de ce te-ai despărţit de X.Crede-mă,nu este fain să fii subiect de bârfă.
3.Afişezi locurile şi oraşele pe unde te afli.Din nou,te poţi trezi cu musafiri nepoftiţi.
4.Nu-ţi fă profilul de facebook sau twitter un jurnal public.Mai puţine sentimente(dacă eşti mai poetic,fă-ţi un blog sau scrie poezii,iar postează-le pe ELE la tine pe profil),vei fi mult mai apreciat.
5.Nu te certa pe net.Îţi vei face o imagine proastă.
6.Încearcă,aât cât ţine de tine,să fii cât mai reţinut cu privire la ce poze pui,ce statusuri postezi şi ce comentarii scrii.Toate să se facă în mod cuviniciios şi cu rânduială.
Iar cel mai bun sfat pe care ţi-l pot da este că unele lucruri CHIAR trebuie să rămână secrete.Fii înţelept!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu