Pagini

duminică, 29 aprilie 2012

În aşteptarea inimii de carne. Partea a treia.

Din nou privirea pătrunzătoare al lui Jacob o cercetă pe Shova din cap până în picioare. Şi el fusese în Rwanda.
-Da, dar de unde mă cunoşti? îl întrebase ea cu vocea-i tremurândă.
-Păi tu ai ajutat-o pe Angelique, sora lui Albertine, să-şi revină după moartea soţului ei. Prin tine ea L-a descoperit pe Isus. Cum să nu te cunosc? Dar acum parcă eşti alta. îi spuse Jacob cu tristeţe în glas.
Ochii Shovei şi ai Albertinei se umplură de lacrimi. Albertine era uimită de ceea ce auzise mai înainte şi nu-şi putu opri uimirea aceasta să i se reverse prin lacrimi pe faţa ei lucioasă. Îi luase mâinile albe şi osoase ale Shovei şi le puse în mâinile ei de negresă. Cu o faţă senină îi spuse Shovei:
-Lui Angelique îi este dor de tine. În fiecare zi se gândeşte la "sora ei albă", cum te numise ea. Odată chiar a avut un vis cu tine, în care erai bolnavă. Iar vindecarea nu o vei găsi decât în inima ţării Rwanda.
Shova muţise, atât era de copleşită şi obosită de toate evenimentele din ziua aceea care a avut un impact deosebit asupra ei. Parcă Dumnezeu Se folosise de o singură zi ca să-i dea toate răspunsurile la întrebările ei ce şi le punea de când părăsise Rwanda. Ştia că inima ei era acolo, în acea ţară unde găsise pacea şi unde golul din inimă i se umpluse de glăscioarele vesele ale orfanilor ce-i spuneau "mami Sho".

După o jumătate de oră ajunseseră în faţa porţii casei lui Shova, aşa după cum ea îi direcţionase. Locuia într-un cartier modest al oraşului Refort, într-o căsuţă mică şi portocalie cu câţiva brăduleţi în faţa ei şi cu cea mai verde iarbă de pe stradă. Îi poftise pe cei trei tineri în salon, timp în care ea avea să-şi facă o baie rapidă pentru a se curăţa de noroiul ce se uscase pe ea. Cu puţină şovăială, cei trei tineri acceptaseră invitaţia Shovei şi intrară în casă.
-În maxim zece minute sunt gata, le spuse Shova în timp ce pusese pe masă nişte prăjiturele şi un pahar de suc natural de portocale la fiecare, simţiţi-vă ca la voi acasă!
Zece minute mai târziu era în salon, curată şi îmbrăcată într-o bluză de lână pufoasă şi de culoarea roz, într-o pereche de blugi vechi şi spălăciţi ce păreau a nu fi ai ei. Părul şaten şi umed şi-l lăsase pe spate, de-i ajungea mai jos de umeri. Ochii căprui şi luminoşi ieşiră parcă la iveală, după multă melancolie. Toţi cei din salon se uitau la ea. Era o nouă Shova, şi asta nu datorită lipsei noroiului, ci datorită Omului ce locuia în inima sa.
-Astea au fost hainele mamei mele. le spuse Shova.

-Dar, ea unde este acuma? o întrebase Isaac curios.
-A plecat Acasă. îi răspunse Shova cu durere în glasul ei subţire, ceea ce îi îndureraseră pe toţi.
Jacob părea gânditor şi îşi lăsase privirea în jos. Ochii săi verzi priveau cu nostalgie podeaua, revenindu-i în minte unele amintiri plăcute din viaţa sa. Momentul de astăzi era unul dintre ele. Părul său blond închis era dezordonat din cauza vântului şi ploii de afară. Isaac îl privea nedumerit, la fel şi Albertine.
-Ce-ai păţit, măi frate? îl întrebă Isaac cu privirea aţintită asupra buburezei ce i se urcase pe pantalonul fratelui său.
Shova îl privea şi ea pe Jacob, gândindu-se ce se putea afla în mintea sa. Acest băiat o intriga.
-Simt că trebuie să facem toţi patru ceva, chiar acum. le spuse el dintr-o dată.
-Ce anume? îl întrebase Albertine, privindu-l ca pe unul care nu ştie ce vrea de la viaţă.
-Shova, ai un laptop şi eşti conectată la net? o întrebase Jacob grăbit.
-Ţi-l aduc numaidecât. Şi asta şi făcu.
-Ce ai de gând să faci, Jacob? îl întrebase de data aceasta Shova, la care Jacob tresări. Ea îl întrebase asta.
-Cumpăr patru bilete pentru Rwanda. Asta mi-a spus Dumnezeu să fac.
La care ceilalţi tresăriră, mirându-se de gestul său. Albertine şi Isaac ştiau că Jacob era un tânăr sută la sută dedicat lui Dumnezeu, şi că nu de puţine ori unele din gesturile lui aparent nebuneşti, erau din partea Sa.
Fata cu ochii căprui îl privea plină de admiraţie, dar totodată şi temătoare. De ce acest băiat îi dădea sentimentul de siguranţă? Asta avea să afle mai târziu.

Sfârşitul părţii a treia.
Un comentariu:

 1. Buna,
  Vino si ia imagini miscatoare gif foarte frumoase pentru blog (ape curgatoare, flori, animale, peisaje, oameni, etc.)...sunt gratis!
  Coltisor de Rai
  Animation GIFs Free 3D HD
  Te astept cu drag,
  Vilhelm

  RăspundețiȘtergere