Pagini

joi, 12 aprilie 2012

Nu încerca să mulţumeşti pe om

Tot ceea ce faci în viaţa asta să faci pentru Dumnezeu. Oamenii vor critica munca ta. Uneori nu te vor înţelege. Ba chiar te vor înjunghia pe la spate. Dar tu ai de făcut o alegere!
Fie alegi să-ţi plângi de milă şi să te retragi din munca ta, fie lupţi pentru visul tău. Normal, se vor găsi unii cărora nu le va conveni ceea ce faci şi ce spui, dar nu contează. Tu nu faci asta pentru a fi pe placul lumii, ci pentru a fi pe placul Său. Atunci nimic altceva nu mai contează decât Rabuni.
Fie că faci bine sau rău se va găsi cineva care să comenteze. Chiar dacă ţi-ai da viaţa pentru un om, vreun oarecare om va critica ce ai făcut. Şi nicicând nu vei putea mulţumi pe toţi.

Dar nici nu-i nevoie s-o faci. Mulţumeşte-L numai pe Dumnezeu şi vei fi fericit. Luptă pentru visul tău şi nu te da bătut chiar dacă se vor găsi unii care să-ţi pună beţe în roate şi să râdă de tine. Nu uita, nu eşti doar tu.
Dragul meu, chiar dacă ai alege să pleci într-o ţară străină cu scopul de a salva orfanii şi să lupţi pentru dreptate, nici chiar atunci nu vei putea satisface pe fiecare om în parte. Mereu va rămâne ceva de judecat. O bârfă neterminată. Dar nu te întrista. Asta înseamnă că Dumnezeu te iubeşte. Înseamnă că eşti important pentru El. Dacă vei vrea să fi mai sfânt, nici atunci nu va fi bine. Asta va însemna pentru ei că te crezi perfect. Din nou îţi spun, înaintează fără nici o teamă şi transformă valea plângerii într-o vale de binecuvântări.

Oricât de multe vorbe s-ar spune despre tine şi oricât de mulţi oameni s-ar alia împotriva ta ca să-ţi facă rău, există Cineva care va lupta pentru tine. Aşa că nu ai decât să te încrezi în El şi să fii plin de încredere. Dumnezeu e cu tine. Asta îţi este îndeajuns. Şi nu uita, atunci când eşti slab devii un om puternic. Suferă. Suportă. La final îţi vei primi coroana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu