Pagini

miercuri, 27 iunie 2012

O pereche de pantofi cu toc şi o inimă frântă

Pentru a nu ştiu câta oară a fost nevoită să spună din nou Adio altui băiat, retrăgându-se în singurătate şi ascultând melodii de despărţire, aprobând cu inima-i frântă versurile şi udând patul cu lacrimile înnegrite de la rimelul ce trebuia să fie rezistent la apă.. dar nu şi la lacrimi?!
Şi ea care credea că pantofii aceia coloraţi cu toc înalt îl vor da pe spate pe Băiatul căruia îi dăduse toată inima ei pe tavă. Iar machiajul acela perfect realizat de cosmeticiană şi rochiţa aceea înflorată! Totul trebuia să fie perfect, aduse cu ea chiar şi revista Cool girl, memorând în inima ei replicile ce trebuia să i le spună Băiatului pentru a-l face să se îndrăgostească de ea.
Îşi amintea cu nostalgie toate momentele frumoase petrecute împreună, număra pe degete de câte ori i se spuse până acum Te iubesc şi de câte ori fusese părăsită fără nici măcar un Adio, singurul "adio" fiind faptul că în ziua următoare acel Băiat era pierdut în îmbrăţişări tandre cu o altă fată pe tocuri şi înflorată..
"Asta-i ultima oară când mai mi se întâmplă asta!" de câte ori nu şi-a spus în inima ei asta, uneori notându-şi chiar şi în Jurnal ca să nu uite, odată nu a scris chiar şi pe pereţi?

Nici măcar prietenele nu au consolat-o, părinţii încă nu au aflat de ex-ul. Cel mai greu îi este că trebuie să-şi actualizeze starea relaţiei pe Facebook, de la "într-o relaţie" la "singură". Deja "prietenii" o compătimesc, se întreabă ce s-a întâmplat, doar formau un cuplu perfect! Altele o sfătuiesc că până să dea de prinţ mai are de sărutat broscoi, mi-e teamă să nu ia ceva boală de la atâţia broscoi. Şi uite aşa începe pe Facebook un val al confesărilor, în care fiecare-şi povesteşte ex-ul pe faţă, în care fetele se compătimesc reciproc şi în care băieţii fac mişto de cât de "idioate şi credule mai sunteţi, fetelor!".
Sincer, nu mai ştiu nici eu ce să mai cred de la cât de colorată şi transparentă poate fi viaţa fetelor uneori. Sunt aşa de multe teorii, atât de mulţi filozofi, o droaie de sfaturi despre "Cum să-l dai pe spate pe X într-o singură zi şi cum să-l faci al TĂU în a doua" şi totuşi, parcă nimic nu se adevereşte. Teoriile nu sunt adevărate, filozofii ne mint, iar revistele sunt pline de aberaţii şi sunt scumpe. Le cumpărăm mai mult pentru coperţile strălucitoare şi sfaturile-bombă, care nu sunt defapt decât nişte lucruri pe care le-am mai citit.. de 100 de ori înainte.

Fetele vor să fie nişte leoaice neîmblânzite, dar în acelaşi timp nişte pisicuţe care torc. Vor să cucerească ochii fiecărui băiat, dar ele să nu fie afectate deloc după ce-şi vor spune bye bye. Vor totul, dar.. nu au nimic.
Nimic din ce lumea le-a dat nu le satisface acea dorinţă neexplicabilă din inima lor. Nici măcar ele nu ştiu parcă ce mai simt, ce mai vor de la viaţa asta. Fetele, vă înţeleg!
Relaţii eşuate peste relaţii ce nu v-au împlinit, reviste citite, cântece ascultate, sfaturi spuse cu gura, nu cu inima. Alţii se bucură de necazul vostru, altora sincer le pare rău de voi că l-aţi ratat pe cel mai hot tip din şcoală. Altele vă bârfesc şi sunt unele care vă admiră.
Oricum, omul e schimbător ca vremea. Azi te pupă în frunte şi mâine te scuipă în locul unde te-a pupat. Nu e bine să-ţi pui încredea în el, şi nici alţii în tine. Şi tu eşti om.
Fetele, ştiu Băiatul perfect pentru voi. Ştiu pe Cineva care vă iubeşte exact aşa cum sunteţi voi, cu bune şi rele. "Serios! Vreau să-mi faci cunoştiinţă cu el! Cine e? Cum arată? E frumos?" deja parcă vă şi aud!
El este un Prinţ adevărat, credeţi-mă! Şi e mai frumos decât fiii oamenilor. Ştii cine e Tatăl Lui? Ghici cine a făcut stelele pe cer şi pe tine, spune-mi că ştii cine te-a cunoscut din pântecele mamei tale! Dumnezeu.
Pe drept este iubit. El este Isus. Nu ofta plictisită, nu-mi spune că ai mai auzit asta de zece mii de ori înainte. Nici măcar nu-L cunoşti. El este Iubitul inimii tale, dorinţa neîmplinită a sufleteului tău. Până nu-I vei accepta invitaţia la o întâlnire cu El vei continua să-L cauţi fără să ştii în toate lucrurile şi toţi băieţii din lume.
Crede-mă! Ştiu ce vorbesc.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

4 comentarii:

 1. Cat de adevarat! Super! Imi place cum scrii!! Be blessed!:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Adevarat,cat de adevarat! De atatea ori suntem prinse in vartejul acestei lumii si uitam de Cel mai important om,adevaratul si unicul print ISUS!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, aşa e Simona.. din păcate:) Dar vestea bună este că Isus ne aşteaptă mereu cu braţele deschise :)

   Ștergere