Pagini

luni, 11 iunie 2012

Rămâi o prinţesă

Ştiu că este tot mai greu să încerci să fii diferită în zilele noastre. Şi înţeleg că sunt multe obstacole care te pot împiedica să înaintezi cu zâmbetul pe buze. Dar.. trebuie s-o faci!
Trebuie să lupţi pentru visele copilăriei tale şi să nu te dai băutuă, nici înduplecată de insistenţele lumii. Chiar dacă ceea ce vezi zilnic pare a fi în contradictoriu cu ceea ce crezi şi trăieşti tu, nu înceta să crezi, să speri, să aştepţi şi să visezi. Îţi aminteşti când erai fetiţă şi îţi imaginai că eşti o prinţesă, îmbrăcată în rochiţa ta vaporoasă şi înflorată, şi cu părul lăsat să danseze în adierea vântului, iar inima-ţi bătea mai tare numai gândindu-te cum va arăta viaţa ta? Acum acest vis ţi se pare stupid?
Ai văzut că lumea în care trăieşti este complet diferită faţă de lumea pe care ţi-o imaginai, aşa că te-ai supus regulilor ei şi ai trăit aşa cum îi vedeai şi pe ceilalţi că o fac.

Dar ai rămas dezamăgită. Când acel băiat care ţi-a spus Te iubesc în prima zi, şi La revedere în a doua, nu ai mai putut fi aceeaşi. Când ai fost înşelată sau trădată pe la spate, ceva parcă ţi-a îngheţat inima. Nici măcar nu ai mai vrut să încerci să fetiţa aceea lipsită de griji şi plină de vise.
Relaţie după relaţie, despărţire după despărţire, nopţi nedormite şi multe lacrimi vărsate. Multe declaraţii de dragoste făcute-n grabă şi de puţine ori ai putut să vezi dragostea în care credeai că este pusă-n fapte. Că defapt dragostea nu este aşa cum credeai tu că este, şi că nu toţi cei care se ţin de mână ştiu măcar pentru ce fac ei asta. Un sărut nu spune prea multe, un Te iubesc spus a doua zi după ce v-aţi cunoscut nu înseamnă nimic, decât un boboc de trandafir cules prea rapid, încât nu a mai avut timp să înflorească şi să-şi împrăştie mireasma dragostei.

Chiar dacă toţi din jurul tău nu fac altceva decât să supravieţuiască, tu trăieşte! Fă-ţi timp să vorbeşti cu Cerul, nu te avânta aşa de repede în larg dacă nici măcar nu ştii să înoţi. Sunt aşa de multe lucruri pe care mai trebuie să le înveţi până vei putea fi prinţesa unui prinţ.
Nu te lua după sfaturile lumii, că dacă nu ai prieten înseamnă că trebuie să fii tristă şi posomorâtă. Există Cineva care valorează mai mult decât vreun făt-frumos fals. Cineva tânjeşte să te iubească, să-ţi şoptească cât de specială eşti pentru El şi vrea să-ţi arate că în prezenţa Sa este mai plăcut decât dacă ai avea pe lângă tine o duzină de băieţi care nici măcar nu ştiu să se comporte cu o fată. Învaţă de la cei mai buni, învaţă de la Isus. Nu te mulţumi cu puţin doar pentru că prietenele tale au făcut-o şi nu te lasă vrăjită de primul băiat care-ţi va spune cât de minunată eşti când nici măcar nu te cunoaşte.
Dacă tu vei rămâne prinţesa Sa, El va fi mai mult decât credincios să aducă în viaţa ta la momentul perfect  un prinţ pământean. Până atunci, învaţă credincioşia.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

5 comentarii:

 1. Foarte fain Mile...nu stiam ca esti scriitoare;))

  M&M

  RăspundețiȘtergere
 2. Apreciez mult ca scrii prin calauzirea lui Dumnezeu si vad asta in articolele tale. Domnul sa te calauzeasca in continuare si sa scrii pentru El.
  Imi place noul design al blogului. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Superb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Slava lui Hristos!

  RăspundețiȘtergere