Pagini

miercuri, 18 iulie 2012

Curăţia inimii. Ceva învechit şi depăşit?

Deşi pare un lucru învechit şi depăşit, curăţia inimii este una dintre cele mai frumoase perle ale unui om. O perlă preţioasă căreia nu îi este acordată o mare importanţă pentru că nu mai este, se pare, la fel de căutată şi dorită ca în alte vremuri. Şi este o perlă care se obţine greu, prin muncă şi multe lacrimi vărsate, iar noi nu vrem asta. Se spune că perla preţioasă a unei fete este inima ei. Şi este adevărat.
A avea inima curată înseamnă a te feri de orice ţi se pare rău, de orice lucru ce ţi-ar putea păta sufletul şi murdări inima. Sunt fete şi băieţi, adulţi şi bătrâni care au inimile frânte şi mânjite de sânge, de păcat. Alţii şi-au pierdut bucăţi preţioase din inimile lor în relaţii scurte ce i-au lăsat cu cicatrici pe viaţă. Iar în plus, societatea nu ne îndeamnă să ne păstrăm inimile curate. Numai citind revistele şi uitându-te la TV îţi poţi da seama de asta fără să-ţi spună cineva. Se pare că se poartă inimile murdare vara asta..
Şi din păcate, inimile curate sunt date la o parte. Dar e bine aşa. Pentru că tot ceea ce e curat şi nobil trebuie să stea departe te tot ceea ce este depravat şi murdar. Nu vi se pare normal?
Pentru a avea o inimă curată un om trebuie să treacă prin multe probe, sunt unele colţuri murdare ale inimii ce nu pot fii curăţate decât prin foc. Şi uneori te poţi arde. Şi plânge cu lacrimi de foc. Dar... se merită!
Se merită să fii curat într-o lume murdară. Se merită să fii un crin printre spini şi un măr printre copacii pădurii. Ştii de ce oamenilor li se par respingătoare inimile curate?

Pentru că le este ruşine să stea lângă o inimă curată, deoarece atunci li se vede cel mai bine inima lor murdară. Şi ei nu suportă să creadă asta, acest adevăr incontestabil de dureros. Aşa că, îşi maschează această ruşine a lor cu respingere faţă de tot ce este curat. Faţă de inima ta. De a mea. Şi asta ar trebui să ne facă să ne bucurăm. Suntem speciali. Nu pentru lume, pentru Hristos.
Numai trecând prin această şcoală a suferinţei voi putea fi desăvârşită. Nu contează că oamenii îşi vor bate joc de mine pentru că nu voi merge cu ei în locurile lor, că nu voi face lucrurile pe care ei le fac. Că nu voi râde la glumele lor şi că nu mă voi însoţi cu ei la drum. Pentru că tot ce este murdar urăşte curatul.
De aceea îţi spun, bucură-te. Dansează de unul singur în camera ta atunci când eşti batjocorit. Laudă-L pe Dumnezeu pentru asta. Nu te simţi ciudat şi nici singur. Eşti perfect normal în ochii Săi şi întotdeauna înconjurat de legiuni de îngeri.
Poate te gândeşti că dacă eşti singur sau singură acum, probabil la ceea ce vezi în jurul tău nu mai este o persoană care să se păstreze curată pentru tine. Fii liniştit şi liniştită. Dacă Dumnezeu îţi curăţeşte ţie inima, sunt sigură că şi cea sau cel ce-ţi va fi soţ trece prin aceeaşi curăţire a inimii ca şi tine. Tu numai continuă să străluceşti, nu te de bătut şi rămâi curat. Astfel El va fi cu tine. :)

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

2 comentarii:

  1. am citit o mare parte din articolele dv si pot sa spun ca de multe ori imi sunt f folositoare...va multumesc pt postari si Domnul sa va binecuvinteze

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul acesta a fost si este o incurajare pentru mine. Ma bucur cand vad ca intr-o lume plina de pacat, Dumnezeu are oameni care il lauda si sunt dispusi sa faca Voia Lui. Ma rog ca Dumnezeu sa ridice o generatie plina de puterea Duhului Sau cel Sfant, Romania are nevoie de o trezire, lumea are nevoie de o trezire. Domnul sa te binecuvinteze si sa te calauzeasca astfel incat sa poata lucra prin tine. Esti o incurajare pentru noi, fetele de varsta ta, pentru mine si cred ca pentru toti cei care iti citesc articolele. Dumnezeu sa te binecuvinteze:*:*!(Rebe)

    RăspundețiȘtergere