Pagini

joi, 11 octombrie 2012

10 lucruri despre Toamnă

Toamna este anotimpul în care poţi face schimbări majore în inima ta. De ce? Pentru că liniştea ei plăcută te îndeamnă la meditaţie şi îţi îndreaptă paşii mult mai rapid pe drumul pe care tu ţi-l alegi singur. Pentru unii, toamna este doar un simplu anotimp în care frunzele cad. Pentru alţii însă, înseamnă ceva mai mult. Aş vrea să împărtăşesc cu voi în acest articol motivele pentru care toamna poate fi un anotimp al schimbărilor:

1. Toamna este liniştită. Această linişte a ei îţi linişteşte şi ţie sufletul, iar prin urmare vei găsi în tine unele lucruri care trebuie ori schimbate, ori aranjate. Ai mai mult timp să meditezi asupra ceea ce vrei să faci în viaţă, toamna îţi oferă prilejul să devii un om mai liniştit. 

2. Toamna este anotimpul în care întreaga vegetaţie (şi nu numai) se pregăteşte să "moară" pentru a învia mai târziu. Sunt aşa de multe lecţii pe care le poţi învăţa din natură, asta dacă vrei s-o faci. Poţi învăţa lecţia morţii, una dintre cele mai dureroase lecţii pentru inimile egoiste. Poţi în această perioadă să laşi ca funzele egoismului din copacul vieţii tale să cadă pentru a te pregăti pentru alte frunze, mai verzi şi mai bune.

3. Toamna ai mai mult timp să-ţi faci timp pentru talentul tău. Caută să investeşti în darul pe care Dumnezeu l-a pus în tine cu un scop sfânt: acela de a-L onora numai pe El. Nu te folosi de darurile pe care Dumnezeu le-a pus în tine pentru a-ţi aduce ţie glorie şi faimă, ci mai degrabă Lui. Asta îţi va aduce cinste din partea oamenilor, dar mai ales din partea lui Dumnezeu

4. Ce zici de o carte bună şi de o foaie goală? Citeşte! Nu te lăuda că n-ai citit nicio carte până acuma, ci mai degrabă uimeşte-i pe cei din jurul tău cu numărul de cărţi pe care le-ai citit. Sunt aşa de multe cărţi bune pentru tine care trebuie citite. Poţi evada din lumea aceasta prin intermediul unei cărţi bune, şi da, mai apoi te vei simţi mai în stare să scrii despre sentimentele tale. Te vei cunoaşte pe tine însăţi mai bine prin intermediul cărţilor.

5. Nişte poze în frunze şi noi schimbări în casă, ceva specific toamnei! Pozele făcute toamna îmi plac cel mai mult deoarece toamna întruchipează sfârşitul unui lucru şi începerea altuia mai bun. E timpul ca şi spaţiul în care trăieşti să simtă venirea toamnei. Nişte castane aşezate într-un coşulet sau chiar nişte frunze aşezate pe ceva ar arăta minunat. Fă ca spaţiul în care trăieşti să fie plăcut. Fii creativ şi lasă-te condus de imaginaţie!

6. Plimbă-te singur şi meditează, roagă-te. Toamna este unul dintre anotimpurile de care Dumnezeu se foloseşte pentru a te modela, pentru a te duce mai aproape de ceea ce El are pregătit pentru tine. Ieşi la plimbare şi respiră aerul rece al toamnei, meditează la unele lucruri din viaţa ta şi roagă-te. Rugăciunea îţi schimbă inima ţie prima oară, iar apoi pe ale celorlaţi. Cine ştie câte taine ascunse nu ar vrea Dumnezeu să-ţi descopere într-una din plimbările tale tomnatice? :)

7. Îndrăgosteşte-te de Isus. Tocmai pentru că toamna este liniştită şi plină de privelişti minunate îţi arată ceva: Isus te cheamă. Te cheamă să-L descoperi aşa cum El vrea să ţi se reveleze ţie, face orice pentru a-ţi capta atenţia chiar dacă poate tu nu-ţi dai seama. Anotimpul în care te afli este perfect pentru a te apropia mai mult de El. Nu vei regreta niciodată asta!

8. Nu te simţi prost dacă eşti singur/ă. Şi ce-i cu asta? Cine a spus că singurătatea are numai părţi rele nu a gustat din frumuseţea ei. Să fii singur nu este ceva ruşinos şi nu înseamnă că trebuie să fii disperat/ă în găsirea cât mai rapidă a "sufletului tău pereche". Şi eu sunt singură şi mă bucur extrem de mult din această cauză. De ce să fiu mereu stresată pentru că nu m-a sunat azi Iubiţelu' şi de ce să am un prieten dacă această relaţie va duce numai la.. eşec, da. Stiloul cu care se va scrie povestea mea de dragoste este în mâna lui Dumnezeu, şi nu a mea. Deci, de ce aş fi atunci deprimată? Sunt chiar fericită pentru că eu ştiu că Iubiţelu' meu va veni la vremea aleasă de El. Până atunci am alte lucruri mai importante de făcut, şi oh, câte lecţii mai am de învăţat! 

9. Toamna este anotimpul în care binecuvântările cad din cer. Dacă ai privi atent în jurul tău şi ai număra toate micile binecuvântări ale zilei, inima ta ar fi plină de veselie, iar nemulţumirea şi-ar face bagajul şi ar pleca departe. Drag cititor, chiar dacă poate tu te aştepţi ca binecuvântarea cea mare să vină în curând, ea este chiar aici: sub ochii tăi. Am bunătatea Domnului înaintea ochilor mei! 
 #619. Luceafărul dimineaţa
 #620. copii ce desenează cu creioane colorate
 #621. Levi jucându-se cu pisicile
 #622. să lupt contra oamenilor pentru Dumnezeu

10. Investeşte în relaţiile cu familia şi prietenii tăi. Mi se pare mie sau toamna aceasta m-am apropiat şi mai mult de familia şi de prietenii mei? Yep, toamna este anotimpul dragostei. Discută cu mama, fă ceva cu tata. Joacă-te cu pisicile, plimbă-ţi câinele. Vizitează-ţi prietenii. Bucură-te de oamenii din viaţa ta!


P.S. Sper că v-a fost de folos acest articol. Aş vrea să vă provoc la ceva pe toţi. Număraţi binecuvântările din viaţa voastră şi vedeţi ce vi se va întâmpla!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu