Pagini

luni, 17 decembrie 2012

Bucuraţi-vă şi de zilele noroase

Sunt zile în care te simţi mai rău, zile pe care noi obişnuim le numim rele. Încă de dimineaţă ne trezim cu un sentiment prost şi atunci simţim că întreaga zi va fi la fel. Ni se întâmpla tuturora şi face parte din viaţă. Uneori, da, trebuie să luptăm împotriva noastră şi împotriva sentimentelor care ne dau o dispoziţie proastă, dar nu vom învinge de fiecare dată. Sigur, e bine să nu lăsăm sentimentele să ne conducă viaţa şi să fim puternici. Dar uneori vrem doar să fim lăsaţi în pace. Şi eu trec prin asemenea stări şi cred că nu sunt singura.
Sunt momente în viaţa mea când nu mai vreau să aud nimic, ci doar liniştea. Atunci îmi dau seama ceea ce doresc defapt, atunci pot să mă gândesc mai serios la unele lucruri. Aşa că, nu te feri de momentele singuratice din zilele mai proaste pentru că şi ele îşi au rolul lor. Chiar dacă afară cerul este înnorat şi totul pare întunecat, nu trebuie ca şi noi să devenim aşa. În viaţă sunt zile cu soare şi zile cu nori. Problema este dacă ştim să scoatem ce este bun din fiecare zi în parte.

Poate că de multe ori ne aşteptăm chemarea măreaţă de la Dumnezeu, iar defapt ea deja se află în viaţa noastră. În fiecare zi din vieţile noastre putem alege să-L slujim pe Dumnezeu, chiar şi în unele moduri pe care le considerăm poate mici. Dar Dumnezeu nu onorează chemarea măreaţă ce-o aşteptăm cu toţii, El onorează mai degrabă inima mereu dispusă să răspundă chemării Sale. Şi chemarea lui Dumnezeu se află zilnic în vieţile noastre. Trebuie doar să fim în stare să ne lepădăm de noi şi să-L urmăm pe El.
Haideţi să lăsăm cartea din mână şi mai degrabă să mergem să întâmpinăm nevoile celui de lângă noi care stă singur pentru că mai nimeni nu vorbeşte cu el. Dacă am privi atenţi în jur am vedea că suntem chemaţi chiar în acele momente să-L onorăm pe Dumnezeu cu disponibilitatea noastră. Nu mai aşteptaţi zile cu soare, bucuraţi-vă de cele cu nori.

Imagine de pe: www.deviantart.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu