Pagini

duminică, 13 ianuarie 2013

Pentru tine

A trecut un timp de când nu am mai scris, şi tare dor mi-a fost să scriu din nou. M-am gândit despre ce ar putea să-ţi scriu astăzi fiindcă e Duminică, iar de obicei duminica nu mai obişnuiesc să intru pe internet. Dar astăzi am făcut-o, pentru a-ţi scrie ţie.
Aş vrea să-ţi spun să nu renunţi niciodată la visele tale, la credinţa pe care o ai în unele lucruri, la a-L urma pe Isus. Chiar şi când vezi că totul în jurul tău se prăbuşeşte şi când observi că oamenii din jurul tău se schimbă, că nu mai sunt aceiaşi de ieri. Ştiu că e greu, dar nu renunţa. Nu căuta să faci un lucru doar pentru că toţi îl fac, nu imita pe nimeni. Imită-L numai pe Isus. Doar pentru că eşti singurul sau singura din grupă care încă nu a făcut lucrul pe care l-au făcut ceilalţi, nu te descuraja. Rămâi tare!
Stabileşte-ţi nişte limite pe care nu le trece, impune-ţi să rămâi aşa cum ţi-ai propus. Dacă ai zis că nu vei face acel lucru, nu-l fă atunci! Da, este destul de dificil să te abţii să nu vorbeşti unele lucruri. Este ciudat să fii diferit, dar este ceva plăcut totodată. Să ştii că nu umbli în direcţia pe care umblă toţi, să ştii că eşti pe calea cea bună; chiar dacă eşti etichetat "ciudat" sau "ciudată".

Orice ţi s-ar întâmpla vreodată, în oricâte locuri vei merge în lumea aceasta, nu te depărta niciodată de Dumnezeu. Caută să fii un misionar al Cuvântului Său oriunde te afli, caută să fii o Lumină în locurile întunecoase prin care umbli. Lasă-ţi inima să plângă când vrea să o facă, nu o lăsa să se împietrească de indiferenţă şi de adaptare socială. Din contră, caută să fii cât mai sensibil la nevoile celorlaţi. Nu fii numai pentru tine, fii mai ales pentru ceilalţi. "Chiar dacă risc să cad de prost?", "Chiar dacă nu se merită?". Chiar dacă! Pentru că, vezi tu, până la urma urmei tot binele pe care-l faci este numai între tine şi Dumnezeu. Nu a fost niciodată între tine şi ei. Aşa a spus Maica Tereza. Şi aşa cred şi eu că este!
Orice lucru bun pe care-l faci pentru oameni fă-l ca şi pentru Dumnezeu. Şi vei fi răsplătit cu pacea Sa care întrece orice cunoştiinţă omenească.

Aş mai vrea să-ţi spun să uiţi. Ştiu că ai fost rănit de unii oameni, ştiu că ai făcut unele greşeli în trecut. Uită! Aceste lucruri nu-ţi vor da pace dacă nu vei dori să le laşi în urmă. Indiferent de câte greşeli ai făcut în trecutul tău există un burete special pe care îl are numai Isus şi care-ţi poate şterge toate greşelile. Este buretele uitării. Este capacitatea de a putea trece cu zâmbetul pe buze peste tot ce ţi se părea imposibil de trecut. Poate că oamenii şi-au bătut joc de tine sau te-au dezamăgit uneori, iar tu nu poţi uita asta. Şi lucrul ăsta nu-ţi dă pace. Vrei pace? Uită.
Acum a venit vremea să-ţi ridici ochii înspre Ceruri. Numai de acolo îţi va veni ajutorul de care ai aşa mare nevoie. Numai la Isus vei găsi pace, linişte, scăpare, nişte braţe mereu deschise, dragoste. Respiră adânc şi gândeşte-te la El. Priveşte la viaţa ta şi imaginează-ţi unde ai fi fost acum dacă Isus nu ar fi murit pentru tine, ce ai fi făcut astăzi dacă Dumnezeu şi-ar fi întors spatele la tine. Apoi, spune-I ce simţi.

P.S. Acest cântec este despre dragostea pe care Isus o are pentru tine, o dragoste pe care va trebui să o accepţi, iar asta ţine de tine!

Imagine de pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu