Pagini

vineri, 18 ianuarie 2013

Să ne rugăm pentru Daisy

Daisy Love Merrick s-a născut într-o familie care o adoră! Încă de mică a fost o fetiţă energică, mereu cu zâmbetul pe buze şi care ştia ce vrea... deşi nu avea nici măcar 6 ani. În primul an de grădiniţă, în timp ce se juca cu ceilalţi copii pe terenul de joacă a leşinat dintr-o dată. Toată lumea a fost îngrijorată pentru starea ei şi fiecare s-a întrebat ce s-a întâmplat cu fetiţa cu zâmbetul mereu pe buze şi cu părul auriu lung. Când s-a trezit şi a privit personalul grădiniţii, Daisy le-a zis: "Trebuie să merg la spital!". Părinţii au dus-o la spital şi diagnosticul dat de medici a fost... cancer.
În acel moment întreaga imagine perfectă a vieţii lor de familie s-a spulberat. Daisy avea cancer. Fiind întrebată ce ar vrea să se facă atunci când va creşte, ea a răspuns: "Mă pregătesc să fiu astronaut, dar cred că până la urmă voi fi o luptătoare pentru Dumnezeu.". Avea în cavitatea abodminală o tumoare de mărimea unei mingi de golf care trebuia neapărat extirpată. După operaţie Daisy Love a  rămas doar cu un rinichi, apoi a trecut printr-o perioadă neplăcută a vieţii ei în care făcea chimioterapie şi radiaţii. Părul ei lung de culoarea soarelui, sprâncenele şi genele şi le-a pierdut în urma tratamentelor distrugătoare, care au ţinut-o în spital în următoarele luni ale vieţii sale.

Deşi părinţii ei erau devastaţi şi cu toţii sufereau împreună cu familia Berrick, împreună tuturora le-a venit o idee: să se roage pentru un miracol, pentru vindecarea lui Daisy. Întreaga biserică a început să se roage pentru fetiţa cu părul auriu pierdut. Isus le-a ascultat rugăciunile şi Daisy a supravieţuit cu bine primei bătălii cu boala ucigaşă. După ce s-au întors acasă de la spital în urma sfârşirii tratamentului lui Daisy, au hotărât că vor celebra vindecarea miraculoasă a fetiţei într-o vacanţă în Hawaii. Acolo Daisy a înotat cu broaştele ţestoase de mare, s-a bucurat de plajă şi s-a simţit bine cu familia ei.
Toată bucuria lor a durat până când Daisy a început să se plângă de dureri de stomac, care deveneau tot mai insuportabile pentru ea. Din nou... părinţii au dus-o la spital în fugă şi cutremurătoarea veste le-a fost afirmată... iarăşi... Daisy Love avea cancer pentru a doua oară.

Acum tumoarea era de mărimea unui grapefruit şi a fost nevoie de mai multe operaţii ca să poată fi extirpată, după care Daisy a început din nou un lung şir de tratament cu radiaţii şi chimioterapie care a făcut ca frumosul ei puf de păr auriu ce începuse să-i crească, să cadă din nou. Şansele de supravieţuire începeau să scadă, şi într-o zi Daisy plângând spuse: "Urăsc cancerul!".
Toţi oamenii au fost de acord cu ea şi începuseră să se roage cu o şi mai mare insistenţă lui Dumnezeu ca fetiţa să fie vindecată pentru a doua oară. Deja devenise cunoscută şi în jurul lumii, ceea ce o determinase pe Daisy într-o zi să ia globul Pământului în mânuţele ei şi să-l sărute. Părinţii ei, miraţi fiind de gestul ei, au întrebat-o de ce face asta. Ea le-a răspuns că le mulţumeşte tuturor oamenilor şi îi pupă pentru că s-au rugat pentru ea!
Încă o dată Dumnezeu le-a ascultat rugăciunile şi Daisy Love a fost vindecată. Deşi avea abia doar 7 ani, Daisy supravieţuise încă o dată cancerului. Părinţii ei au spus că fragilitatea vieţii fiicei lor i-a făcut să-şi îndrepte mereu privirile spre Dumnezeu, să rămână mereu în comuniune cu El, aşteptând totul de la El. Isus a devenit singura lor Speranţă şi sursa zilnică din care îşi trăgeau puterile.

Bucurându-se cu toţii pentru triumful lui Daisy asupra cancerului, părinţii ei au început să privească fiecare zi ca pe un dar din partea lui Dumnezeu, preţuind fiecare clipă petrecută cu fiica lor. Daisy a început să facă multe activităţi, a luat lecţii de balet, lecţii de echitaţie, se bucura de timpul petrecut cu prietenii şi cu fratele ei, Isaia. Adormea noaptea cu Sugar, câinele familiei şi se bucura din plin de viaţă fără a-i fi teamă de germeni. Un an întreg s-a bucurat din plin de o viaţă sănătoasă ca şi un copil normal de 7 ani, iar părul ei creţ şi auriu îi era deja până la umeri. Totul era bine, până când într-o zi, în urma unor controale de rutină la medic, cuvintele groaznice urmau să se scurgă a treia oară de pe buzele medicilor: Daisy are cancer din nou.

În momentul de faţă Daisy trece prin diferite tratamente dureroase şi teste medicale, care îi provoacă multă suferinţă. Părinţii ei sunt devastaţi, dar îşi păstrează credinţa în Dumnezeu. Tratamenul lui Daisy ar costa cam jumătate de milion de dolari, aşa că părinţii ei se bazează pe toate resursele posibile pentru a-şi vedea fiica vindecată. Povestea ei am aflat-o aseară de pe siteul lor Pray for Daisy.

După ce a descoperit că boala a recidivat, Daisy a compus o melodie când se îndrepta spre spital: "Dumnezeule Vindecător, mă poţi vindeca? Dumnezeule Vindecător, da, mă poţi vindeca!", ea l-a cântat mereu şi familia ei continuă să-şi pună toată speranţa în Isus.

Tu te vei ruga pentru Daisy?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu