Pagini

vineri, 8 martie 2013

Ai fost creată să fi femeie

Astăzi este ziua în care eşti celebrată. Ziua în care ţi se urează numai de bine, ziua în care lumea vorbeşte despre tine şi îţi dăruieşte flori. Dar nu contează prea mult aceste lucruri dacă tu nu te simţi bine că eşti femeie decât astăzi. Nu trebuie să te laşi dusă de valul zilei de astăzi, iar mâine să începi să te urăşti pentru ceea ce ai fost creată să fi de către Dumnezeu cu mult timp înainte de a fi existat totul. Ai fost creată să fi femeie. Să creşti bucurându-te de viaţa ce o ai, să vină vremea când te vei îndrăgosti de un bărbat care îţi va fi cucerit inima şi alături de care să-ţi întemeiezi o familie pe care să fi bucuroasă să o poţi sluji din toată inima. Aşa că, nu fi egoistă. Nu te gândi la "drepturile" tale, nu aştepta să fi slujită de toată lumea, ci mai degrabă caută să slujeşti. Aceasta este una dintre cele mai înălţătoare chemări ale unei femei. Să slujească. Să fie bucuroasă că are vase de spălat, copii gălăgioşi de îmbrăcat şi un morman de haine care trebuie împăturate. Să radieze de fericire atunci când bărbatul căruia i-a dăruit inima vine spre ea, cerându-i să-l asculte.

Să nu se ridice mai presus de el doar pentru că nu este ea "preşul de şters picioarele" al său. Supunerea este unul dintre cele mai evitate lucruri de către femeia modernă. Ea înţelege prin supunere a fi inferioară soţului ei. Nimic mai departe de adevăr ca şi asta! A te supune soţului înseamnă a-i înţelege poziţia de lider şi a rămâne sub protecţia lui Dumnezeu. Când refuzi a te mai supune devi vulnerabilă la atacurile duşmanului. Nu asculta toate vocile din exterior care-ţi spun că tu, femeia, trebuie să fi una modernă. Una care va lupta pentru drepturile ei, care va aştepta ca ceilalţi să-i îndeplinească nevoile sufleteşti, lucru care doar Dumnezeu îl poate face, şi care va căuta mereu să fie mai presus decât este deja. O astfel de femeie aleargă departe de chemarea cea mai înaltă a sa, aceea de a sluji pe ceilalţi fără a aştepta ceva în schimb, şi arată că nu-i pasă de Dumnezeu.

Femeie, caută să iubeşti fără să aştepţi să fi iubită în schimb. Bucură-te de familia pe care o ai, priveşte cu încredere spre viitor şi încetează a mai îţi plânge soartă. Comportă-te ca o fiică de Rege, nu te lăsa influenţată de ceea ce zice lumea despre tine. Evită lucrurile care sunt un pericol pentru familia ta şi pentru tine. Respectă-ţi soţul, chiar dacă ţi se pare că nu merită. Învaţă de la Isus şi nu-L înlocui cu nimic. El este Prinţul adevărat al viselor tale şi El nu te va dezamăgi niciodată.
Bucură-te că eşti femeie în fiecare zi, nu doar astăzi!

Imagine de pe pinterest

Un comentariu:

 1. Felicitari, imi place articolul. Cred ca am inteles ideea pe care doriti s-o transmiteti, dar as dori sa fac cateva precizari:

  1. Nu este rau sa lupti pentru drepturile tale, dar depinde cum lupti si cum reactionezi cand sunt incalcate. Daca sotul iti incalca drepturile ar trebui sa ii spui si sa-l ajuti sa te respecte, altfel nu il ajuti sa fie un sot bun.

  2. Este bine sa te astepti sa fii iubita. Sotul trebuie sa iubeasca sotia si e normal ca femeia sa astepte aceasta de la el. Cred ca vreti sa spuneti ca ar trebui sa slujim chiar daca nu suntem iubiti sau apreciati si nu ar trebui sa slujim pentru a primi iubire. Dar daca Dumnezeu porunceste barbatului sa iubeasca sotia, atunci ea este indreptatita sa doreasca si sa astepte aceasta de la el. Iubirea este un cadou dar este si ceva datorat din moment ce s-a angajat la casatorie ca va iubi mereu. Cred ca ideea este ca daca el nu-si tine promisiunea, eu tot trebuie s-o tin pe a mea.

  3. E bine sa luam aminte si la ce spun altii de langa noi. Nu stam sa ascultam absolut tot si nici pe oricine, dar putina critica ne poate duce pe drumul bun. Trebuie sa fim atenti sa nu ne deprime sau sa ne blocam din pricina vorbelor.

  Sper ca nu am fost dur sau nepotrivit tocmai in aceasta zi de 8 martie in care va urez "La multi ani!" si Domnul sa fie cu dvs.

  Daniel

  RăspundețiȘtergere