Pagini

luni, 25 martie 2013

Creştinsmul normal. Răspunzând chemării tale înalte.

De data aceasta, aş vrea să te provoc, ca şi pe unul care te numeşti creştin, să treci dincolo de limitele impuse de tradiţii, de biserică şi de religie şi de a privi înăuntrul inimii lui Dumnezeu. În primul rând, roagă-L să-ţi arate ce simte El pentru cei pierduţi, pentru orfani, pentru cei care au nevoie să fie încurajaţi. El nu este tocmai aşa cum credem noi că este. Pe Dumnezeu nu-L putem introduce într-o cutie mică şi să-I impunem să ne respecte părerile personale! El nu găseşte prea multă plăcere în jertfele noastre, dacă am uitat semnificaţia adevărată a ceeea înseamnă să-L ai pe Dumnezeu în viaţa ta. Înseamnă că nu mai trăieşti tu, ci El în tine. Ce ar face atunci El?
Ar merge acolo unde ar fi nevoie de El. S-ar diferenţia de mulţime nu prin felul în care arată îmbrăcat (care apropo, contează mai mult pentru unii creştini decât lucrurile adevărate), ci prin ceea ce ar emana din inima Sa plină de iubire. Ar fi blând şi smerit cu inima. Nu ar căuta să placă oamenilor.
Vreau să-ţi împărtăşesc viaţa câtorva persoane care au răspuns chemării Sale sfinte.

Amy Carmichael a părăsit frumoasa ei ţară şi a plecat în India, renunţând la tot pentru a salva peste 1,000 de copii ce urmau să fie vânduţi în templele pentru prostituţie indiene. Deşi nu s-a căsătorit niciodată, povestea ei cu Isus a depăşit cu mult orice basm scris vreodată.
Sabina Wurmbrand şi-a sacrificat dreptul de a trăi o viaţă liniştită alături de soţul ei Richard şi de fiul lor, provocându-şi soţul să facă ceva împotriva oamenilor comunişti care blasfemiau frumosul nume al lui Isus. Ca urmare a acestui fapt, au fost separaţi unul de celălalt pentru mulţi ani.
Gladys Aylward şi-a petrecut toată viaţa ei într-un sat distrus de război din China, alegându-L pe Dumnezeu în locul unei căsnicii şi a unei vieţi confortabile. Ea a salvat vieţile a peste 200 de copii orfani, mulţi oameni au venit la Isus prin mărturia vieţii ei.Eric Liddell a ales să-L onoreze pe Dumnezeu la Cursele Olimpice şi a refuzat să alerge în acea zi deoarece era duminică. Mulţi nu au înţeles de ce a făcut asta şi ca urmare a acesui fapt a fost o vreme urât. Dar, fiiindcă-L cinstise pe Dumnezeu şi El i-a dat cinste (1 Samuel 2.30), ajutându-l să câştige cursa de 400 de metri şi astfel luând medalia de aur. Totuşi, el a renunţat la o viaţă faimoasă şi a plecat ca şi misionar în China unde a şi murit într-un lagăr.
Jim Elliot a simţit dintotdeauna că este chemat la ceva mai mult. El a şi răspuns chemării Sale, dedicându-şi restul vieţii ca şi misionar în Ecuador unde a şi murit la vârsta de 28 ani ucis de săgeţile indienilor Auca pentru care se rugase ani la rând. Soţia lui, Elisabeth, i-a continuat visul şi iertându-i pe ucigaşi, a mers la ei ca să le ducă vestea cea bună.

Când citesc despre vieţile acestor oameni mă minunez şi sunt motivată de ceea ce ei au făcut pentru Dumnezeu, îndemnându-mă şi pe mine să mă sacrific de dragul Său. Mulţi creştini moderni caută scuze ca să nu trăiască cu adevărat o viaţă pusă deoparte pentru El, afirmând că acele vremuri şi acei oameni au trecut. Însă Evanghelia spune altceva: "Oricine vrea să Mă urmeze, trebuie să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze." (Marcu 8:34). Asta înseamnă să ne lepădăm de noi înşine în sensul literar al cuvântului. Acesta este creştinismul normal definit în termenii Săi. Să trăieşti o viaţă cu adevărat pusă deoparte pentru El, nu doar să vorbeşti despre asta. Şi poate că oamenii nu vor observa toate detaliile din viaţa ta, mulţi se vor limita la a te critica. Ceea ce contează este că viaţa adevărată pe care ai ales să o trăieşti este între tine şi Isus. Nu contează ce zic ei. Nu contează că te judecă. Ţine minte, niciodată nu a fost între tine şi ei. Aşa spunea Maica Tereza.

Ce înseamnă asta. să trăieşti o viaţă revărsată pentru El? Să te lepezi de tine, de drepturile tale, de visele tale şi să înlocuieşti aceste lucruri cu drepturile Sale şi cu visele Lui pentru viaţa ta. El nu doreşte ca tu să trăieşti o viaţă mediocră, mulţumindu-te cu puţin. Dumnezeu a pus în inima ta o chemare specială şi tu probabil ştii care este aceea, iar El îţi va da resursele necesare să o împlineşti. Pregăteşte-te să "pierzi" lumea aceasta şi să câştigi lumea Sa! După cum a spus şi Isus: "orişicine va căuta să-şi salveze viaţa, o va pierde; dar cine îşi va pierde viaţa de dragul Meu, o va găsi." (Marcu 8.35)
Într-adevăr, nu este o cale mai bună de a trăi.

Imagini de pe google. Articol inspirat din revista setapartgirl, scris de Leslie Ludy.

Un comentariu:

  1. Ma bucur ca ai scris acest articol. :) L-am share-uit mai departe.
    Toate numerele revistei Setapartgirl Magazine sunt deosebite, dar mi-a placut mult articolul referitor la chemarea inalta a crestinului.
    Domnul sa te binecuvanteze, Milena!

    RăspundețiȘtergere