Pagini

vineri, 19 aprilie 2013

Două ţări îndepărtate, două inimi ce s-au apropiat.- Cameron şi Geanina KellyPe Geanina am cunoscut-o prin intermediul internetului; încă de când i-am văzut pozele de pe profilul de pe facebook mi-am zis: "Asta e o fată pe stilul meu! Se vede că are ceva aparte." M-am gândit că până şi pozele vorbesc despre cineva, iar fetele care-L iubesc sincer pe Dumnezeu o arată în poze, din zâmbetul lor şi felul în care îşi fac pozele pentru că nu caută folosul lor. Geanina era una dintre acele fete. :)
Am văzut că la acea vreme era logodită cu un băiat de origine americană şi am simţit că Dumnezeu mă îndemna să iau legătura cumva cu ea, să aflu mai multe despre ea şi despre povestea de dragoste dintre ea şi Cameron. Cu un an în urmă, Dumnezeu mi-a pus pe inimă să scriu despre ei. Şi aşa a început totul...

Ce l-a adus pe Cameron în România a fost dragostea lui sinceră pentru Isus şi dorinţa de a cunoaşte mai mult despre Cel pe care-L iubea. A venit ca şi misionar aici, dar gândul său era să vadă Efesul, ruinele şi locurile istorice pe unde a umblat Pavel. El a ajuns în oraşul unde locuia Geanina şi a fost cazat împreună cu echipa sa la orfelinatul bisericii pe care o frecventa fata despre care le-a spus tuturora că îi va fi soţie. Într-o seară de aprilie, Cameron a auzit formaţia fratelui Geaninei care făcea repetiţii la biserică şi el fiind muzician, a devenit interesat de asta. Acolo l-a cunoscut pe fratele ei, care l-a invitat la o seară de tineret într-un alt oraş şi Cameron a acceptat bucuros invitaţia.
Acolo a zărit-o pe Geani, care cânta în echipa de închinare a bisericii, şi a devenit imediat interesat de ea. Geanina însă nu a băgat de seamă, deşi după ce făcuse cunoştiinţă cu el simţise ceva deosebit, o legătură specială care se legase între ei.
Însă nu a vrut să dea frâu liber sentimentelor aşa cum fac majoritatea fetelor când simt ceva special pentru un băiat deoarece ea era îndrăgostită de Isus.

Se afla în acea perioadă frumoasă din viaţa ei în care Îl descoperea pe Isus, în care se trezea râzând pe stradă cu El şi cu care petrecea ore întregi vorbind cu El şi citind din Biblie. Nu vroia ca nimeni să-i distragă atenţia de la Prima ei Dragoste şi a pus totul în mâinile Tatălui. El era mai mult decât credincios! În săptămâna în care se cunoscuse cu el fusese invitată la logodna unei prietene de a ei la care fusese invitat şi el. Se treziră amândoi la aceeaşi masă ca prin minune, discutând tot felul de lucruri de parcă s-ar fi cunoscut de o viaţă întreagă.
În cele din urmă, Cameron se întoarse în America unde îşi anunţase familia că a găsit fata cu care se va căsători. Şi un astfel de gând părea nebunesc, nişte simpli fluturi în stomac şi vise ce nu pot deveni realitate. Nu a fost crezut, însă el nu a renunţat pentru că a şitut în adâncul inimii lui că a găsit-o pe aleasa lui. Geanina îşi spunea mereu "Voia Domnului să se facă" pentru că nu dorea să fie dezamăgită de către nişte sentimente puternice, dar care se pot stinge rapid. Cameron însă avusese grijă să-i spună tatălui ei înainte de a pleca: "I want to come back!"

După ce el s-a întors în ţara lui, au ţinut legătura şi nu prea. Amândoi Îl căutau în perioada aceea pe Domnul cu toată inima şi doreau ca nimic să nu-i distragă de la El. Perioada de celibat poate fi o oportunitate extraordinară să ne apropiem mai mult de Iubitul Isus, aşa că haideţi să profităm din plin de ea pentru că vin zilele în care ne vom căsători şi atunci atenţia noastră va fi concentrată pe slujirea partenerului. Din păcate, mulţi tineri singuri caută relaţii trecătoare ici-colo, în loc să-L caute pe Isus! Relaţia cu El rămâne pentru totdeauna şi e singura care ne oferă cele mai mari satisfacţii.
Geani se gândea că el probabil uitase de ea, dar nici vorbă de aşa ceva! Anul următor, Cameron avea o misiune specială în România- aceea de a o cunoaşte pe aleasa inimii lui şi pe familia ei. În acel an el i-a împărtăşit dorinţa de a începe o relaţie cu ea, iar ea speriată fiind şi plină de întrebări, a acceptat. Tot ceea ce Geanina dorea era ca "voia Domnului să se facă", de aceea îi era mereu teamă să nu fi făcut ceva greşit. Pe parcursul relaţiei lor însă, Domnul turna pacea în inima ei şi sentimentul acela cald că totul este exact aşa cum trebuie să fie. Iar Cameron, ca un poet-luptător ce era, s-a comportat asemeni unui cavaler în armură strălucitoare cu prinţesa lui pe parcursul relaţiei lor.

De câteva ori, Geanina a încercat să meargă în America la el, dar voia Domnului a fost ca ea să rămână pe loc şi să se încreadă în El pentru că Autorul poveştii lor de dragoste le modela amândorura inimile pentru perioade şi mai lungi de aşteptare şi de durere! Aşa se face că a mai durat ceva timp până el a venit iarăşi la preaiubita sa pentru a-i cere să-şi petreacă restul vieţii alături de el, într-o zi specială pentru ea.  După logodna lor au urmat 10 luni dureroase în care nu s-au văzut, dar aşteptarea celor drepţi nu va fi decât bucurie. Anul următor, pe 3 Iunie Cameron şi Geanina şi-au unit destinele pentru totdeauna în faţa Cerului şi a lacrimilor de bucurie a unui Tată care nu dă decât ce are El mai bun acelora care lasă alegerea în seama Lui. Planul lor a fost ca să se întoarcă în America împreună, dar din nou Domnul avea altceva mai bun pregătit pentru ei şi următoarele două luni cei doi au fost despărţiţi, iar aceasta a fost cea mai dureroasă dintre toate. Ce este frumos în toate suferinţele prin care au trecut ei, este că Dumnezeu i-a învăţat planurile pentru căsnicia lor şi astfel ei au acceptat totul cu bucurie.

În cele din urmă, noua doamnă Kelly a aterizat în noua ei ţară cu emoţii în inimă şi cu două valize mari în mâini! Bucuria revederii a fost de nedescris, nu pot să o redau în cuvinte deoarece nu am trecut niciodată prin aşa ceva, dar cei îndrăgostiţi ştiu cum este să nu te vezi pentru mult timp. Acum, Geanina se trezeşte în fiecare dimineaţă alături de iubitul ei soţ, îl poate săruta ori de câte ori doreşte şi ştie că Domnul a fost aşa de credincios în relaţia lor. Fiecare zi o vede ca pe o binecuvântare şi are grijă să nu irosească vremea, ci caută să-şi slujească soţul aşa cum Domnul o învaţă în fiecare zi! El i-a pus în slujire în biserica din care fac acuma parte şi roadele aşteptării se văd în fiecare moment din viaţa lor. Cameron şi Geani au lăsat ca povestea lor de dragoste să fie scrisă de mâna care a pictat până şi stelele, iar El a făcut nespus mai mult decât au cerut şi au gândit ei.
Iar cea mai mare bucurie a lor este că în toamna acestui an Cameron şi Geanina vor deveni părinţi!


2 comentarii: