Pagini

joi, 27 iunie 2013

Domnul Perfect şi inima ta

Dintr-o dată lumea ţi se pare mai vioaie şi frumoasă, te bucuri din lucruri mici şi glasul ţi s-a schimbat. Ai devenit mai visătoare şi gândurile îţi zboară ca un roi de albine. Te simţi mai frumoasă numai pentru că el ţi-a spus asta şi îţi dai seama că ochii tăi nu sunt tocmai atât de şterşi precum credeai, deoarece el ţi-a spus că ai ochii minunaţi. Şi toate defectele pe care tu le vedeai până acum au dispărut fiindcă el te vede cea mai frumoasă fată din lume. Sentimente noi ţi-au asaltat inima şi o stare de reverie te-a copleşit dintr-o dată, făcându-te să-ţi schimbi comportamentul. Eşti mai amabilă cu cei care te necăjeau, îţi vine să îmbrăţişezi pe toată lumea şi privirea ţi-e pierdută pentru că te gândeşti mereu la cel ce ţi-a furat inima. Nici măcar nu-ţi dai seama când s-a întâmplat asta, dar probabil că nici nu prea îţi pasă deoarece eşti mult prea focalizată pe cel care ţi-a făcut toate astea. Timpul trece atât de rapid când eşti în preajma lui! Şi orice cuvânt pe care el îl spune este bun. Hmm... ai găsit cumva băiatul perfect?

Adevărul este că toate aceste sentimente puternice care au dat ocol inimii tale sunt trecătoare şi se risipesc repede în vântul trecător. Poate că astăzi îl vei considera Domnul Perfect pe cel ce ţi-a captat atenţia, dar mâine te vei simţi plictisită de acest Domn. Şi toată magia de la început va dispărea şi se va transforma într-o rutină care într-un final te va obosi şi vei dori să pui capăt acestei noi relaţii, de care nici măcar nu eşti sigură. Ca fată trebuie să ai mare grijă cu inima ta. Emoţiile pot fi atât de puternice la început încât crezi că nu vor înceta vreodată, dar apoi te vei trezi dezamăgită de inima ta nespus de înşelătoare. Nu poţi spune că eşti îndrăgostită de cineva luându-te după nişte sentimente puternice pentru că mai devreme sau mai târziu îţi vei da seama că nu a fost chiar aşa cum ai crezut. Şi de aceea trebuie să-ţi păzeşti inima mai mult decât orice pentru că ea este cea mai vulnerabilă la toţi băieţii drăguţi care-ţi dau ocoluri. Pentru a-ţi păzi inima trebuie să-ţi impui nişte bariere şi limite în relaţiile tale cu cei din sexul opus. Doar pentru că un băiat se arată interesat de tine nu înseamnă că el este Alesul sau că trebuie imediat să-i răspunzi cu acelaşi interes faţă de a-l cunoaşte mai bine, ci trebuie să analizezi foarte bine situaţia şi persoana acelui băiat. Chiar este el atât de minunat precum pare?

Desigur, ai putea spune că DA, este un băiat cum rar mai întâlneşti, dar chiar şi aşa există pericole mari. Adu situaţia înaintea lui Dumnezeu şi roagă-te Lui pentru călăuzire. Doar pentru că tu crezi că o persoană este potrivită pentru tine, nu înseamnă aşa este. Poate Dumnezeu are altă opinie cu privire la băiatul acela drăguţ la care te gândeşti timpul şi El ştie mai bine decât tine ceea ce ţi s-ar putea întâmpla în viitor. Poate că acel băiat superb îţi va frânge inima. Nu mai bine ai fi anticipat asta şi te-ai fi păzit de el de la început? Când cineva este nepotrivit pentru tine îţi dai seama de asta pentru că simţi o avertizare în inima ta. Contează numai să asculţi şi să acţionezi. Nu te grăbi în ceva ce ţi se pare minunat şi de neratat. S-ar putea ca la final să-ţi pară rău că nu ai analizat mai cu atenţie situaţia în care te aflai şi vei suferi foarte mult datorită neatenţiei tale şi grabei tale de a fi cu cineva. Doar pentru că toate prietenele tale ies la întâlniri cu băieţi nu înseamnă că tu trebuie să faci la fel. Tu trebuie să ai curajul să fi un crin în mijlocul spinilor. Asta înseamnă că nu vei acţiona la fel ca toate celelalte fete, ci vei căuta mai presus de toate voia lui Dumnezeu. Dacă este în planul Său pentru viaţa ta ca tu să te căsătoreşti, atunci El este mai mult decât credincios ca la vremea potrivită să-l aducă în viaţa ta pe băiatul potrivit. Atunci, de ce te-ai complica cu idile ieftine şi trecătoare? Numai pentru plăcerea momentului. Fii o tânără înţeleaptă şi nu fă alegeri pripite. 

Imagine de pe pinterest

Un comentariu:

  1. Domnul sa te binecuvanteze pentru curajul de a scrie astfel de cuvinte! Cristina 22

    RăspundețiȘtergere