Pagini

luni, 30 septembrie 2013

A fi femeie înseamnă...

Un zbucium trist îţi acoperă faţa ascunsă după zâmbete false. Poate că eşti tristă sau te simţi folosită de acei oameni care ţi-au smuls inima din piept şi apoi au plecat fără să ţi-o mai redea. A trebuit să mergi în căutarea ei şi ai greşit drumul de multe ori, şi ai găsit o inimă care nu ţi-a aparţinut. A fost mai rece, aproape de gheaţă. Ai crezut că sunt doar încercările vieţii care te fac mai rea, mai dură şi care te modelează spre a deveni o femeie puternică. Dar ce înseamnă a fi puternică? Înseamnă a nu-ţi mai păsa de cei din jurul tău, înseamnă să fi rece ca marmura şi dură ca şi calcarul? A fi o femeie puternică înseamnă altceva în ochii lui Dumnezeu. Înseamnă a avea o inimă caldă cu frânturi din inima lui Hristos. Înseamnă a fi slabă uneori. Da, ai citit bine. Înseamnă a lăsa de la tine de multe ori pentru că înţelegi că numai El ştie de ce e aşa. Înseamnă că trebuie să ai multă răbdare cu cei care te enervează şi care te calcă nervi. Înseamnă că trebuie să mori dacă vrei să trăieşti. Şi vreau să îţi mai spun că uneori vei suferi. Vei avea o durere adâncă în inimă şi nu vei înţelege de ce te doare şi vei dori să nu mai simţi suferinţa aceea ciudată. Când vei vedea oameni muribunzi, în sufletul tău ceva te va mişca. Nu te speria, va fi Duhul Sfânt. Când îţi vei lăsa inima în mâinile lui Hristos, pregăteşte-te să suferi. Nu poţi veni la El fără să nu simţi cum e suferinţa pentru că Isus nu te va conduce decât la Cruce, locul unde se moare.

Dacă vrei să faci lucruri mari pentru Cer, dacă vrei ca viaţa ta să aibă sens, atunci trebuie să şi plângi. Prin întristarea feţei tale inima îţi va deveni mai bună. Nu vreau să insinuez că vei suferi mereu. Bucuriile pe care le vei găsi în Hristos depăşesc toate bucuriile frumos ambalate ale lumii. Nu poţi compara bucuriile pe care le-ai trăit în prezenţa Lui cu bucuriile lumii. Şi ce este cel mai frumos este că nu eşti niciodată singură. Chiar dacă ar fi să rămâi nemăritată toată viaţa ta, nu vei fi singură. Atâta timp cât Isus îţi este temelia vieţii tale, nu te vei plânge pentru că în prezenţa Sa sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice. E minunat... toate lucrurile sunt adevărate şi toate astea sunt ale tale. Trebuie doar să-L iubeşti pe Isus cu toată fiinţa ta. Şi să-i ierţi pe cei care ţi-au greşit, chiar dacă simţi că nu ai vrea să o faci. Ştiu că ţi s-a spus că trebuie să-ţi urmezi inima, dar eu te sfătuiesc să o călăuzeşti acolo unde e mai bine pentru ea, nu acolo unde crede ea că este OK. Pentru că inima te poate înşela de multe ori. Cu mine a făcut-o!

Să nu te mulţumeşti cu puţin. Niciodată. Ştiu, ştiu... toate prietenele tale se mulţumesc cu firimituri. Tu ar trebui să vrei să vezi munţii mutându-se în mare. Vei fi singură pe drumul acesta al Marii Credinţe, dar vei simţi întotdeauna pe Cineva ţinându-te de mână, aşa că eşti în cea mai bună companie. Apropo, ai grijă cu cine îţi petreci timpul. Sunt multe fete "creştine" care sunt foarte ne-creştine. Roagă-te lui Dumnezeu ca El să îţi scoată în cale o fată după inima Lui. Sunt perle rare, dar se merită să ai o prietenă de suflet. Ştiu că majoritatea femeilor sunt obsedate cu ele şi cu moda, dar tu să nu fii aşa. Îmbracă-te într-un asemenea mod în care să reflecţi fiica Cui eşti. Cu haine frumoase şi care să-ţi scoată în evidenţa frumuseţea sufletului. Încearcă să nu te gândeşti mereu la ce ai nevoie, la ce schimbări de look ar mai trebui să îţi faci sau la ce pantofi superbi ai văzut la magazin şi pe care trebuie neapărat să îi ai, chiar dacă nu ai bani. Gândeşte-te la cei care nu au nici jumătate din lucrurile pe care tu le ai şi roagă-te pentru ei. Vei vedea că obsesia de sine se va diminuna încetişor. Fii diferită, fii un crin în mijlocul spinilor!

Imagine preluată de pe Pinterest

Un comentariu:

  1. Apreciez sincer blogul şi postarile tale de aici. Sunt foarte constructive şi ajutatoare cu sfaturi pe care le putem pune în aplicare imediat dupa ce le-am citit. Fii mult binecuvântată de Domnul şi El să te întărească si sa te sprijineasca în orice vreme!

    RăspundețiȘtergere