Pagini

miercuri, 23 octombrie 2013

Dumnezeu- Autorul dragostei adevărate

Când îi încredinţezi lui Dumnezeu stiloul ca să-ţi scrie povestea de dragoste, întreaga ta viaţă ţi se schimbă şi asta pentru că Îl faci pe Domnul centrul vieţii tale. Când te încrezi în El cu privire la povestea de dragoste, devii dintr-o dată atent la felul în care îţi trăieşti viaţa şi înveţi că trebuie să munceşti pentru binecuvântări. Dumnezeu este creatorul dragostei adevărate şi fără El nu am putea nici măcar spera la acel cântec mai dulce fiindcă toate duc la El, aşa că de ce ne-am irosi speranţele şi vieţile în relaţii superficiale şi de scurtă durată? Am fost martora multor relaţii superficiale între tinerii care mărturiseau că îl au pe Dumnezeu în viaţa lor, dar felul în care relaţiile lor decurgeau spunea opusul mărturiilor lor. Unul dintre motivele pentru care nu-L lăsăm pe Dumnezeu să fie Autorul suprem al poveştilor noastre de dragoste este că nu vom mai putea face după cum vrem noi. Este momentul în care Dumnezeu ne direcţionează paşii, iar majoritatea dintre noi nu vrem să fim puşi să aşteptăm o persoană pe care nu o cunoaştem, fiindcă suntem prea nerăbdători de a savura momentul, aşa că ne delectăm în relaţii ieftine din care furăm. Furăm ceva ce nu ne aparţine.

Imaginează-ţi că inima ta este un trandafir frumos şi care emană un parfum fin. Însă, cu fiecare relaţie sau aventură eşuată, din acel trandafir este smulsă o petală. Acum, continuând în felul acesta, vei ajunge la un moment dat în care trandafirul tău frumos îşi va pierde petalele, dar şi mirosul. Va rămâne doar o bâtă verde şi plină de spini. I-ai putea da viitorului tău soţ sau viitoarei tale soţii un astfel de "trandafir"? Cu fiecare relaţie eşuată, ceva din inima ta se smulge. Poate fi sensibilitatea, puritatea, feminitatea, tandreţea. Nu ai cunoscut nicio persoană, care de le prea multe relaţii superficiale a ajuns să spună tuturor: "Nu vă măritaţi fetelor! Toţi bărbaţii sunt nişte porci!" sau "Mai bine rămâi burlac toată viaţă, o nevastă numai rău îţi va duce."?
Ei bine, eu am întâlnit astfel de persoane care au afirmat asta. Analizându-le modul în care îşi trăiseră viaţa până atunci, mi-am dat seama că aceşti oameni au făcut multe greşeli în tinereţea lor şi nu s-au păstrat curaţi. Odată ce începuseră să smulgă din trandafirul fin câte o petală, acesta îşi pierduse strălucirea. Într-un fel, era şi normal pentru aceşti oameni să facă asemenea afirmaţii, fiindcă lor li se potrivea. Când vezi o bâtă spinoasă nu poţi spune ceva frumos despre asta!

Modul în care îţi trăieşti viaţa încă de pe acum are un cuvânt greu de spus în viitorul tău ca şi persoană căsătorită. Când îi încredinţezi lui Dumnezeu stiloul ca să-ţi scrie povestea de dragoste, vei avea parte de ceva minunat fiindcă El ştie mai bine decât tine totul. Însă, nu va fi uşor. Dar victoria lor nu le aparţine decât acelora care au luptat pentru ea.
Prin faptul că vei alege să trăieşti în puritate pentru viitorul tău partener încă de pe acum, înseamnă că vei avea parte de o relaţie binecuvântată fiindcă atunci când Dumnezeu îţi va încredinţa persoana aceea specială, vei putea să apreciezi mai mult totul. Dumnezeu răsplăteşte pe aceia care Îl iubesc.

Imagine de pe Pinterest

5 comentarii:

 1. Buna Milena! Stiu ca nu are legatura cu ce ai postat, dar ma arde sa iti pun o intrebare. Ce fel de carti citesti? Cititul e un hobby de-al meu, mai ales de cand cei din clasa au descoperit asta, iar eu nu vreau sa fiu mai prejos de ei, dar cartile pe care ei le citesc, au niste scene si cuvinte, care as vrea sa ramana mai degraba nedescoperite! Este foarte greu sa gasesti o carte buna, si nu ma refer la cele crestine. Sunt sigura ca tu citesti din acelea multe, dar daca sunt si alte carti, ce titluri au? Ce autori? Multumesc si Domnul sa te pastreze pentru El! :) Caterina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Recent am citit Ben-Hur.. :))
   Citesc de Leslie Ludy, Elisabeth Elliot, Francine Rivers, Joshua Harris, Richard Wurmbrand, Janette Oke, Charles Martin, Max Lucado şi mulţi alţii, dar autorii ăştia sunt ca să îţi faci o idee. :)

   Ștergere
 2. Incearca si Lynn Austin si Jane Austen. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. E atat de frumos si poetic ce ai scris aici, dar din pacate realitatea ne arata cu totul altceva: atatea femei singure - pure, frumoase la suflet, blande - raman singure, fara famailie, fara nici un partener indiferent de viata decenta pe care o duc. Prin urmare, e frumoasa teoria descrisa, dar atat de putin vizibila in viata de zi cu zi...e foarte trist, e prea trist! Basmele cu Feti-Frumosi nu au nici o treaba cu prezentul pragmatic in care traim astazi si aici...as incuraja fetele tinere sa nu mai viseze aiurea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hey, sunt de acord cu tine că sunt încă multe fete necăsătorite care duc o viață curată, însă majoritatea fetelor ajung să se mărite la un moment dat. Desigur, sunt și câteva care vor rămâne singure toată viața lor indiferent dacă doresc asta sau nu, însă pentru majoritatea acelora care Îl lasă pe Dumnezeu să scrie povestea de dragoste, El le va răsplăti decizia asta! Sunt de acord să nu visăm aiurea, ci mai degrabă să ne trăim viețile cu bucurie în fiecare zi, indiferent dacă suntem singure sau nu, deoarece toate vin la vremea lor... :)

   Ștergere