Pagini

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Fii o binecuvântare pentru cei de lângă tine

Când încetăm din a mai fi nemulţumiţi de locul în care ne aflăm şi de ceea ce avem, vom începe să fim fericiţi pentru ceea ce avem deja. Am observat adesea în viaţa mea o nemulţumire constantă cu privire la locul în care mă aflam, cu privire la îndeletnicirile mele şi curând am început să remarc că această nemulţumire îmi răpea din darurile pe care Dumnezeu tânjea să mi le dăruiască. Era ca şi când Îi refuzam darul, fiindcă nu era aşa cum mi-l doream eu. Oare de câte ori nu am făcut asta? Câte cadouri am refuzat pentru simplul fapt că nu am vrut să acceptăm că momentan suntem aici, nu acolo, şi că trebuie să ne bucurăm de ce avem.
În cazul meu, am avut de luat o decizie care avea să-mi schimbe modul în care îmi trăiam viaţa. Fie rămâneam în starea aceea de nemulţumire şi aşteptam momentul izbăvitor în care visele mele se vor împlini(odată!!), ori alegeam să mă bucur de perioada frumoasă a vieţii în care mă aflam. Am ales a doua variantă. Am început să mă bucur de treburile gospodăreşti din jurul casei, de spălarea vaselor din chiuveta veşnic plină şi de viaţa liniştită şi plină de pace pe care o aveam la căsuţa mea. Curând, am observat o schimbare spre bine în inima ei. Eram atât de bucuroasă de ceea ce aveam, mă străduiam să adun cât mai multe amintiri preţioase pentru vremurile când voi fi departe de casă şi trăiam clipa. Asta fac şi acum.

Ador să văd vrăbioarele de la fereastră ce stau pe crenguţe. Simt în inima mea o pace deplină când le privesc şi în spatele veseliei din cântul lor simt vocea lui Dumnezeu şoptindu-mi încet: "Ai răbdare, fiica Mea. Visele tale vor deveni realitate, va fi aşa cum Ţi-am spus." Zâmbesc şi ochii aproape îmi lăcrimează când mă gândesc la nenumăratele ocazii în care El mi-a vorbit prin vrăbioare. Dacă binecuvântările Sale vin deghizate sub forma unor vrăbioare?
Dimineaţa, când deschid ochii simt o bucurie atât de mare în inima mea, de parcă ziua care îmi stă în faţă va fi cea mai bună! "Doamne," mă rog eu în gând înainte de a mă da jos din pat, "Îţi mulţumesc pentru că şi astăzi Ţi-ai reînnoit bunătatea faţă de Mine. Îţi mulţumesc pentru ziua care îmi stă înainte şi Te rog să o binecuvântezi."

Poate că Dumnezeu aşteaptă şi de la tine să faci o schimbare... în inima ta! Gândeşte-te la toate binecuvântările din viaţa ta, mulţumeşte-I chiar şi pentru lucrurile grele. Străduieşte-te să trăieşti din plin acum, în locul în care El te-a aşezat. Fii un misionar al Cuvântului Său în fiecare zi. Fii o persoană deschisă, sensibilă la nevoile celorlaţi şi ascultă necazurile fiecăruia. Adeseori, femeile mă opresc pe stradă şi îmi spun ce au pe suflet. Le ascult cu atenţie şi nu uit să le amintesc în rugăciunile mele acasă. Oriunde eşti, fii cu totul acolo. Nu pierde ocaziile în care poţi fi o binecuvântare pentru cei de lângă tine. Atinge inimi.

2 comentarii:

  1. Milena, cand spui ca ai observat o schimbare in viata ei, la cine te referi prin acel "ei"???

    Cu respect, Elias.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de incurajarea pe care mi-o dai prin exemplul personal :)

    RăspundețiȘtergere