Pagini

joi, 17 octombrie 2013

Mamă şi soţie

Poţi număra pe degete de câte ori ţi-a fost inima frântă şi de câte ori ai plâns în ascuns, fără ca nimeni să te vadă? Ai avut aşteptări de la unii oameni şi ai sfârşit prin a fi dezamăgită, au fost momente şi încă mai sunt când te simţi singură, deşi ai lângă tine o familie iubitoare, un soţ şi copii. Dar simţi că ceva nu merge bine, că există în inima ta unele nemulţumiri de care nu te poţi scăpa nici dacă ai vrea fiindcă sunt prea puternice. Femeie, luptă şi mută munţii. Nu te lăsa înfrântă de valurile care te izbesc puternic adeseori şi nu privi la piedicile care îţi stau în cale fiindcă nu aşa vei birui. Nu vei câştiga lupta dacă te plângi, dacă regreţi unele lucruri din trecutul tău şi dacă adopţi o atitudine nemulţumitoare cu privire la lucrurile care merg prost în familia ta. Ştiu că e greu să încerci să fii mulţumitoare, mai ales atunci când ţi se pare că nu ai niciun motiv pentru care să-I spui lui Dumnezeu: "Mulţumesc." Dar adevărul de care te fereşti este că mulţumirea începe din momentul în care accepţi toate lucrurile din viaţa cu o inimă veselă.

Cele mai multe femei sunt triste şi dezamăgite de viaţa lor, fiindcă au îngăduit nemulţumirilor zilnice să le dicteze cum să adopte o atitudine de mofturoase. În loc de a se bucura că au vase murdare în chiuvetă, care înseamnă că au mâncare pentru familia minunată pe care o au, ele le lasă acolo murdare cu zilele. Când soţul vine seara obosit de la muncă, nu se grăbesc să-l întâmpine cu un zâmbet, ci mai degrabă cu o faţă încruntată. Femeilor, nu vă veţi putea schimba starea inimii dacă veţi continua astfel! Nu veţi putea face minuni în vieţile voastre dacă nu începeţi cu lucrurile mici. Improvizaţi. Faceţi un lucru frumos din ceva urât. Încercaţi să-i zâmbiţi mai mult soţului, să-l încurajaţi şi să fiţi pentru el o prietenă. Jucaţi-vă cu copiii prin casă, chiar dacă joaca s-ar putea sfârşi în vânătăi. Asumaţi-vă riscuri, dragele mele.

Nu veţi putea învinge dacă nu sunteţi dispuse să ieşiţi din normal şi să faceţi faţă unor noi provocări. Mergeţi toată familia în parc şi jucaţi-vă, seara petreceţi-o împreună vorbind sau făcând ceva interesant. Nu uitaţi de Cuvânt, fiindcă fără el nu puteţi face faţă greutăţilor zilnice. Când vi se pare prea greu, rugaţi-vă. Dumnezeu vă iubeşte mai mult decât credeţi şi vă va da tăria de care aveţi nevoie ca să puteţi trece cu brio ziua. Aplecaţi-vă pe genunchi şi mulţumiti. Pentru TOT.
Voi sunteţi sufletul casei, voi sunteţi tot pentru căminul vostru. Luptaţi-vă să-l aveţi binecuvântat şi aveţi grijă de oamenii deosebiţi pe care Dumnezeu vi i-a încredinţat, soţii şi mame! Chiar dacă treceţi prin momente în care simţiti că nu faceţi mai mult decât să spălaţi rufele murdare şi să faceţi mâncare, totuşi, Dumnezeu are un scop pentru toate acestea şi în orice treabă casnică pe care o faceţi, faceţi-o din toată inima, ca pentru Domnul. Nu e nevoie să fiţi misionare războinice ca să faceţi lucruri mari pentru El. Este mai mult decât îndeajuns să fiţi eroinele copiiilor voştri şi iubitele soţilor voştri. Aşa că, fiţi tari! :)

Un comentariu:

  1. Cati ani ai? Scrii extraordinar de frumos! Dumnezeu vorbeste in multe feluri si pe tine te-a folosit sa vorbesti despre El prin scris. :D Domnul sa te binecuvinteze, Milena si sa nu renunti! :D "Stelele nu ar straluci daca nu ar fi intuneric"

    RăspundețiȘtergere