Pagini

miercuri, 6 noiembrie 2013

Visul oferit lui Dumnezeu

Deşi avem cu toţii unele vise care sperăm că se vor împlini şi luptăm pentru ele, trebuie să fim întotdeauna pregătiţi să renunţăm la ele dacă Dumnezeu ne-ar cere asta. Poate fi un proces dureros să renunţi la visul tău, la planul tău pe care ţi l-ai făurit cu o aşa mare grijă, dar nu trebuie să punem niciun lucru mai presus decât pe Dumnezeu. Poate că avem vise nobile, poate că vrem să facem lucruri mari pentru El. Dar întotdeauna trebuie să fim dispuşi să renunţăm chiar şi la visele noastre bune de dragul Său. Aşa cum Avraam a fost dispus să renunţe la fiul său preaiubit pe care şi l-a dorit cu o aşa mare ardoare, aşa trebuie să fim şi noi întotdeauna gata să sacrificăm pe altar cele mai preţioase lucruri la care ţinem. Pentru că aşa arătăm că Îl iubim mai mult pe Dumnezeu decât orice altceva. Desigur că ne-ar durea inima să vedem cum unele dintre cele mai frumoase vise ale noastre s-ar spulbera pe altarul Său consumate de foc. Dar cine ştie, poate Dumnezeu ne cere să renunţăm la ceva doar pentru a vedea dacă suntem chiar gata s-o facem. Poate că El vrea să adune rămăşiţele viselor noastre şi să le transforme în ceva mai preţios decât ne-am putea noi imagina!

El nu ne ia ceva fără a ne da altceva mult mai bun în schimb. Trebuie să fim întotdeauna dispuşi să renunţăm la lucrurile dragi nouă, oricât de greu ne-ar fi să o facem. Ştiu că doare. Simţi cum toate speranţele îţi dispar, alungate de vântul năvalnic ce le împrăştie în toate părţile. Dumnezeu ştie întotdeauna ce face şi El lucrează cu înţelepciune. Să nu uităm asta! Să înţelegem că toate lucrurile lucrează pentru binele nostru, chiar dacă noi credem şi vedem exact opusul. Nu ne vom putea da seama de ce ni s-au întâmplat toate astea decât când El ne va deschide ochii şi ne va arăta de ce a trebuit Să lucreze aşa. Îmi place să cred că Dumnezeu are ceva mult mai bun în planul Său atunci când îmi ia ceva la care ţin. Ştiu că promisiunile Sale se vor duce la împlinire, indiferent de circumstanţe. Gândurile noastre nu sunt şi gândurile Sale.

Adesea mi-am imaginat că lucrurile vor decurge într-un anumit mod în viaţa mea, însă de fiecare dată nu se întâmpl aşa cum plănuisem eu. De fapt, El avea grijă să-mi reamintească că planurile mele erau departe de ale Sale. Dumnezeu ne cere uneori să renunţăm la ceva scump fiindcă vrea să-I dăm cu toată inima acel lucru preţios nouă ca să-L ţină la El pentru o vreme, în timp ce Se poate ocupa de inimile noastre în voie, fără să-I fie teamă că am putea fi distraşi de visele noastre. Şi după ce ne va învăţa ceea ce trebuie să ştim, într-un final ne va înapoia visul... chiar împlinit. Ştiu că tot ceea ce tu îi oferi lui Dumnezeu nu se pierde. De ce am crede atunci că El a uitat de ce I-am cerut cu ceva timp în urmă? Toate lucrurile lucrează pentru binele tău, aşa că ai credinţă şi continuă să rogi. Nu se ştie când Dumnezeu îţi va înapoia visul oferit Lui printre lacrimi..

Imagine preluată de pe Pinterest

2 comentarii:

  1. Multumim pentru articol Milena! E absolut minunat! Cred ca fiecare crestin s-a confruntat la un moment dat cu situatia de a oferi lui Dumnezeu visul sau, ca mai tarziu Dumnezeu sa-i ofere mai mult decat visa initial! GBY!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un exemplu concret: cand am renuntat la dorinta de a ma casatori si am zis ca pot trai si fara asta, ca ma va ajuta Dumnezeu sa duc povara si de una singura, mi-am dat seama ca de fapt Dumnezeu l-a adus deja in viata mea pe cel pe care il asteptam... Dar totusi, inca nu stiu nimic clar, doar credinta ma ajuta sa merg inainte si sa cred ca nu e doar o inchipuire de a mea ceea ce se intampla sub ochii mei... si mai am confirmari si din partea prietenilor ca ceva se intampla, rugaciunile mele incep sa fie ascultate :) Doar mai trebuie sa am putina rabdare sa vina momentul hotarat de Dumnezeu pentru ca lucrurile sa fie total clare :D

    RăspundețiȘtergere