Pagini

marți, 4 februarie 2014

Se merită să urci dealul greu, dacă ştii că în vârf te întâlneşti cu Dumnezeu

Uneori în viaţă ai nevoie să fii singur undeva departe de lume, undeva unde ştii că L-ai putea vedea pe Dumnezeu şi unde L-ai simţi mai aproape de inima ta. Unele dintre cele mai bune locuri unde El se apropie de tine este natura, locul în care Tatăl îţi arată cum este de fapt El şi ce lucruri minunante plănuieşte pentru tine! Într-una din zile, am vrut să merg să mă întâlnesc cu Dumnezeu, am simţit nevoia să merg într-un loc unde oamenii ar fi departe de mine. De la fereastra camerei mele pot zări frumoasele dealuri ce mă cheamă să le explorez, aşa că mi-am luat bocancii în picioare, pregătită fiind pentru un drum noroios, m-am îmbrăcat mai gros şi am pornit spre Dealuri. Ştiam că îndepărtându-mă de oameni şi de case şi apropiindu-mă de El, voi putea să-I aud mai limpede glasul. Am pornit la drum de una singură, hotărâtă să urc dealurile. Drumul spre deal duce prin cimitir, aşa că trecând pe acolo mi s-a reamintit cât de trecătoare sunt şi cât de mult ar trebui să investesc în lucrurile nepieritoare. În calea mea au fost unele obstacole, a fost drumul noroios şi am urcat gâfâind... ceea ce m-a dus cu gândul  la faptul că lucrurile cu adevărat valoroase în viaţă se obţin cu greutate. Uneori îţi vine să renunţi şi să dai înapoi fiindcă dealul pare prea greu de urcat, iar încălţămintea îţi este încărcată de noroi, însă ştii că dincolo de toate astea te aşteaptă acolo sus ceva pentru care s-a meritat să urci! Am făcut şi opriri pentru a-mi trage sufletul şi pentru a mă curăţa de noroiul ce se lipise de bocancii mei, dar am continuat să urc.

În depărtare am auzit câinii lătrând şi mi-a fost teamă ca nu cumva să mă trezesc cu un dulău în mijlocul naturii, aşa că am luat în mână o piatră mare în caz că ceva pericol mi-ar apărea în cale. În inima mea am înălţat o rugăciune spre Cel Preaînalt, cerându-I să mă ocrotească. De câteva ori mi-a trecut prin minte dacă chiar s-a meritat să merg în deal de una singură pentru a vorbi cu Dumnezeu. "Dacă nu va fi nimic special acolo?", m-am gândit eu dezamăgită. Într-un final am urcat dealul şi priveliştea din faţa ochilor mei mi-a arătat că s-a meritat să urc până acolo. Înaintea ochilor mei se întindeau dealurile înalte din împrejurul câtorva sate şi sus pe cerul senin strălucea Soarele cel frumos, ochiul lui Dumnezeu. M-am aşezat pe o piatră şi am început să vorbesc... să-I spun ce am pe suflet. În inima mea pace inundase totul şi am ştiut că s-a meritat. Mi-am văzut casa din îndepărtare, mi-am dat seama ce mare e Dumnezeu şi ce mici sunt problemele mele. Şi ce mică sunt eu, şi ce mult mă iubeşte El.

La plecare am aruncat piatra din mână pe pământul rece. "Te păzesc Eu, bine?", îmi spuse El. Mi-am ridicat mâinile spre Ceruri şi L-am lăudat pe Cel ce merită toată slava! Într-adevăr, nicăeri nu e mai bine ca lângă El. La întoarcere drumul a fost uşor de parcurs, la fel cum este şi după ce îţi dai seama că s-a meritat toată osteneala pe care o depui atunci când faci ceva preţios. Pe măsura ce mă apropiam de oameni şi de case, mi-am dat seama că revenisem la viaţa mea normală. Pentru o oră am fost departe de ei, acum eram printre ei iarăşi.
Dacă nu ai făcut asta până acum, fă-o! Du-te într-un loc al naturii şi stai de vorbă cu Dumnezeu. Pune-I întrebări şi lasă-L să-ţi răspundă. Priveşte tot ce a creat El şi lasă-te cuprins de dragostea Sa. Cât de mici îmi par problemele mele acum pe lângă mărimea Sa! Se merită să urci dealul greu, dacă ştii că în vârf te întâlneşti cu Dumnezeu... :)

Imagine: Pinterest

Un comentariu:

  1. Spiritualizand putin lucrurile, se merita sa urci dealul greu al suferintei, stiind ca in varf te vei intalni cu Dumnezeu si cu dragostea Lui nemarginita si vei privi in vale la suferintele tale ca la "niste ape care s-au scurs", cum scrie pe undeva prin Iov :D

    RăspundețiȘtergere