Pagini

marți, 18 februarie 2014

Viaţa nu ţi se termină atunci când cineva te părăseşte

Învăţăm să renunţăm sau să dăm drumul unor persoane să zboare din inima noastră deoarece simţim că ele se simt captive acolo. Oricât de mult am încerca uneori să facem o relaţie să meargă, pur şi simplu stă pe loc. Nu putem mereu să ne forţăm şi să facem eforturi supraomeneşti pentru ca cineva să ne placă sau să rămână în viaţa noastră dacă acea persoană nu are niciun fel de sentiment faţă de noi. Poate că ne-am dori să mai rămânem prieteni sau să mai menţinem relaţia vie, însă nu va funcţiona numai cu voinţa unuia. E nevoie de două persoane ca să menţină o relaţie vie, nu doar de efortul uneia şi de nepăsarea celeilalte. Trebuie să învăţăm să acceptăm că unii oameni nu sunt meniţi să facă parte pentru totdeauna din viaţa noastră, şi că ei vin şi pleacă.. întocmai ca păsările migratoare. Unii oameni ştiu să vină la tine atunci când este soare în tine, iar când vine frigul îşi iau zborul departe de inima ta. Şi tu eşti lăsat mai îngheţat ca niciodată şi părăsit. Dar eu cred că toate dezamăgirile şi înfrângerile au rolul de a ne face mai puternici, fiindcă nu putem deveni mai puternici atunci când totul merge ca pe roate şi când toată lumea ne surâde.
Nu, ci devenim mai puternici atunci când începe să ne doară. Atunci când suntem dezamăgiţi de oameni de la care aveam aşteptări mai înalte. Atunci când ne trezim că prietenul cel mai bun se îndepărtează de noi şi ne întrebăm cu ce i-am greşit. Nu e nevoie să greşim cuiva ca acea persoană să se depărteze de noi.

Lumea noastră nu ar trebui să se termine atunci când ne-am despărţit de cel/cea alături de care ne vedeam alături până la sfârşitul vieţii, nici atunci când cineva drag a murit sau când un prieten ne devine străin. Viaţa noastră e formată din câştiguri şi din pierderi. Nu toţi oamenii ne vor rămâne aproape, nu toţi prietenii ne vor fi ca fraţii atunci când vom da de rău. Uneori va trebui să gustăm din paharul amar al dezamăgirii ca să putem deosebi mai bine dulceaţa unor relaţii ce vor dura toată viaţa.
Cred că ar trebui să ne ridicăm capul şi să nu rămânem cu privirea adâncită în pământ, căci nu de acolo ne va veni ajutorul. Poate că unii oameni au ales să ne părăsească, însă au mai rămas mulţi de partea noastră. Poate că cel pe care îl iubeam ne-a trădat, dar trebuie să trecem şi prin asta. Nu putem înainta dacă privim mereu cu regrete spre trecut. Este inima ta la mijloc. Nu-i fă prea mult rău umplând-o cu gânduri negre şi cu lacrimi, ci învaţ-o să se bucure de ceea ce încă mai are. Umple-ţi camerele goale ale inimii tale cu lucruri noi. Nu-ţi fie teamă să legi prietenii noi cu oameni necunoscuţi. Nu compara pe actualul cu fostul. Ci foloseşte-te de înţelepciunea acumulată în urma experienţelor dureroase prin care ai trecut ca să faci alegeri mai bune astăzi. Ieri a trecut de mult.

Imagine: Pinterest

Un comentariu:

  1. Foarte adevarat... greu am invatat lectia aceasta, dar o data invatata, nu o voi mai uita niciodata :)

    RăspundețiȘtergere