Pagini

sâmbătă, 8 martie 2014

Scrisoare către Femei şi Mame

Dragele mele,

Tocmai am terminat de citit un e-mail primit din partea unei tinere femei care m-a întrebat dacă Isus este într-adevăr acel Prinţ minunat pe care eu L-am descris de atâtea ori în articolele mele. Având în vedere că este 8 Martie, ziua internaţională în care mamele şi femeile de pretutindeni se simt mai speciale şi aşteaptă mai multă iubire din partea iubiţilor sau soţilor lor, eu aş dori să mă adresez tot vouă, dragelor mele femei.
Astăzi majoritatea dintre voi veţi primi o floare, un compliment, un sărut mai apăsat pe buze, şi toată lumea vă va dedica poezii şi articole scrise cu scopul ca să vă facă să vă simţiti speciale şi iubite. Din nefericire, majoritatea celor care astăzi vă vor felicita şi vă vor face să vă simţiti speciale, vor uita în 9 Martie totul.
Ştiu, scumpe mame şi femei, că multe dintre voi purtaţi răni adânci în inimi, răni care v-au străpuns inimile sensibile şi care v-au lăsat cu cicatrici pe care nu le veţi putea uita. Simţiţi că nu mai puteţi avea încredere în soţ, fiindcă v-a rănit de atâtea ori. Oamenii v-au judecat de multe ori greşit şi au fost nopţi la rândul în care lacrimile au fost singurele mângâieri care v-au atins obrazul. Ştiu că nu e uşor, să te lupţi cu viaţa cotidiană de mamă şi de soţie. Să speli chiuvetele pline cu vase, să faci mâncare, să împături mormane de haine şi apoi.. să nu fii apreciată. Să ţi se spună că doar la asta eşti bună şi că nu poţi face mai mult, să ţi se reproşeze că hainele nu sunt suficient de aranjate în dulap şi că mâncarea e prea sărată. Nu te simţi dezamăgită? Nu ţi se pare că nu-ţi iese nimic bine?

Şi totuşi... există Cineva care zâmbeşte când vede cum te străduieşti să faci un nou fel de mâncare pentru soţul tău, Cineva care îţi dă tărie să cari coşurile cu cumpărături atunci când oftezi sătulă şi care este cu tine în fiecare moment al vieţii tale. El îţi poate satisface cele mai adânci nevoi ale sufletului tău, cele pe care nici cel mai minunat bărbat din lume nu le poate cunoaşte... şi El te iubeşte mai mult decât oricine! Vreau să-ţi spun că eşti perfect poziţionată în locul în care te afli şi eşti echipată cu calităţile necesare ca să fii folositoare acolo. Eşti soţia potrivită pentru cel de lângă tine, mama perfectă pentru copiii tăi. Chiar dacă de multe ori ţi se pare că ei vorbesc chineză şi tu altă limbă. Chiar dacă uneori îţi vine să laşi totul baltă şi doreşti să fugi undeva departe. Draga mea, bucură-te de ceea ce ai acum. Nu mai regreta prezentul gândindu-te ce bine a fost "pe vremuri". Nu-ţi vei face bine, nici ţie, nici celor care aşteaptă dragostea ta. Zâmbeşte mai des şi fă totul cu iubire, căci tu eşti sufletul casei tale! Aşa că nu mai fi amară ca o lămâie, ci dulce ca o căpşună. Străduieşte-te să fii frumoasă. Să fii veselă. Să fii o femeie sfântă.

Nu te lăsa influenţată de toate teoriile feministe atât de populare, ci rămâi acolo unde eşti. Slujeşte, iubeşte, dăruieşte, zâmbeşte. Poate că oamenii nu vor aprecia tot ceea ce vei face, însă să ştii că Dumnezeu este Singurul care te apreciază cu adevărat şi care te ajută să mergi înainte. El este cel mai minunat încurajator care poate exista în viaţa vreunei femei, fiindcă El înţelege atât de bine inima ei complicată şi... o iubeşte. În ciuda imperfecţiunilor. Aceasta este dragostea pe care fiecare fată o visează- ca cineva s-o iubească exact aşa cum este ea. Dumnezeu... numai El ne poate iubi în adevăratul sens al cuvântului într-un asemenea mod.
Aşa că, data viitoare când vă veţi simţi nevaloroase, amintiţi-vă că adevărata voastră valoare nu este preţuită doar pe 8 Martie... ci în fiecare clipă a vieţilor voastre de Acela care o cunoaşte, şi numai El o poate face cunoscută soţilor şi copiiilor voştri. Aşa că, simţiţi-vă în fiecare zi minunate, frumoase şi valoroase! :)

Imagine: PinterestNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu