Pagini

duminică, 16 noiembrie 2014

Împotriva oricărei nădejdi..

Pare atât de greu să speri când toate lucrurile din viața ta te obligă să îți pleci capul dezamăgit în pământ și când orice ai face și spune pare că nu dă rod în speranțele tale. Dumnezeu ți-a promis ceva, dar încă nu s-a împlinit, așa-i? Pare ușor să renunți. Să refuzi a mai crede că acel lucru se va împlini vreodată. Noi avem un timp în care nădăjduim, dar Dumnezeu are alt timp. Și eu am anumite așteptări de la Dumnezeu, am dorințe, promisiuni pe care aștept ca El să le împlinească. L-am întrebat de  multe ori dacă va mai dura mult, dacă ar trebui să renunț. Mi-ar fi fost mult mai ușor să mă dau bătută, dragii mei. Să las baltă frumoasele Sale promisiuni și să mă axez pe altceva. Dar mi-am dat seama de ceva... de faptul că El niciodată nu mi-a cerut să renunț.
Continuă, preaiubito. De ce renunți atât de ușor? Oare nu te fac Eu să aștepți cu scopul de a vedea cât de mult Mă dorești? Și nu dobândești ceea ce dorești numai în așteptare?

El niciodată nu mi-a cerut să renunț. Să abandonez. Nu mi-a spus niciodată că îmi va fi ușor. Dar lucrurile cele mai bune și frumoase din viață vin în urma așteptării și cu binecuvântarea Lui. Ce dureroasă poate fi uneori această perioadă de așteptare, câte lacrimi se varsă în ea și câte rugăciuni sunt înălțate spre Cer. Sunt zile în care Dumnezeu trimite câte o rază de soare, când promisiunile strălucesc mai tare decât de obicei. În acele zile ne crește credința că cine știe, poate la următorul colț se află lucrul pentru care ne-am rugat... că în sfârșit EL a răspuns!

Dumnezeu nu are nevoie să-I spunem de zece mii de ori nevoile noastre, fiindcă EL chiar știe tot! Dar cred că dorește să vadă cât de mult dorim acel lucru, cât de mult suntem dispuși să sacrificăm pentru ceva ce nu vedem. Poate că nu mai ai mult de așteptat, poate că în curând Dumnezeu va împlini ceea ce El a promis pentru tine. Dar dacă mai ai de așteptat? Îi vei reproșa lui Dumnezeu ”de ce?” sau vei folosi această oportunitate pentru a te apropia mai mult de El. Este greu să aștepți în tăcere ajutorul Domnului. Dar este frumos. Înseamnă că tu chiar crezi cu adevărat în El. Fiindcă nădăjduiești împotriva oricărei nădejdi..

Imagine: pinterest

2 comentarii:

  1. superb... asa este.... si eu ma intrebam pana acum ceva timp de ce asteptam niste lucruri desi ne-au fost promise si atunci implicit le vom aveam. Poate ca Dumnezeu ne testeaza credinta, dar mai mult cred ca El are timpul lui si trebuie sa mai schimbe inima noastra si a celor implicati. Dar daca este o promisiune, ea se va implini negresit. "Caci este o proorocie, a carei vreme este hotarata , se apropie de implinire , si nu va minti; daca zaboveste, asteapta-o caci va veni si se va implini negresit".

    RăspundețiȘtergere