Pagini

marți, 31 martie 2015

Locul pentru iubire

Întotdeauna mai există în inimă puțin loc pentru iubire. Oricât de mult mă străduiesc să-mi strâmtez camerele inimii mele ca să nu mai simtă atât de intens unele lucruri, tot nu pot opri valul acesta al iubirii. Pentru că nu vreau asta. Deși mă forțez de multe ori să opresc totul, să devin insensibilă. Îmi spun că și eu pot fi ca ceilalți, că nu trebuie decât să devin mai rece, mai nepăsătoare. Dar apoi se întâmplă ceva care reușește să spargă toată zidurile pe care mă chinuiesc uneori să le construiesc în jurul meu. Apare în viața mea cineva și nu pot să nu-l iubesc. Sau trec pe stradă pe lângă o persoană și nu-mi pot opri un zâmbet să-mi deseneze buzele. Pentru că niciodată nu voi putea să mă schimb atât de tare, încât să mă trezesc într-o dimineață că nu mai recunosc în oglindă. Da, se întâmplă să fiu rănită. Să îmi jur că nu voi mai lăsa niciodată să fiu rănită de persoanele din jurul meu. Câteodată am plâns de nervi. De atâtea ori mi-am dorit să fiu... ca restul lumii.

Dar nu pot schimba cine sunt. Nu pot schimba faptul că îmi plac anumite lucruri, că simt atât de intens tot. Asta sunt eu. Și orice încercare de a mea de a mă schimba nu va face decât să înrăutățească totul. Pentru că Dumnezeu m-a creat să fiu într-un anume fel și orice tentativă de a mea de a schimba asta va distorsiona ceea ce El a pregătit pentru mine. Cu toate că fiecare dintre noi trecem prin acele anotimpuri sufletești când ne simțim secătuiți de puterea de a mai iubi, de puterea de a merge mai departe, întotdeauna vine o dimineață când ne dăm jos din pat cu o forță nouă ce simțim că ne pulsează prin vene. Simțim că fruntea ni se descrețește și că în inimi ne rodește speranța. Și pentru prima dată în multe zile... zâmbim. Fără a avea un motiv special. Ci numai faptul că suntem încă în viață și că Dumnezeu ne-a mai dăruit o zi în care nu știm ce se va întâmpla.

Atunci când nu vei mai putea găsi iubire în inimile oamenilor, asigură-te că în inima ta mai ai un loc. Un loc pentru a iubi necondiționat. Un loc pentru a ierta greșelile. Un loc pentru El. Doar pentru că oamenii din jurul tău sunt dezamăgitori, nu-ți permite să devii ca ei. Doar pentru că toți se plâng, doar pentru că este mai ușor să te mulțumești cu ceva ieftin... tu nu trebuie să faci la fel. Tu fii cine trebuie să fii. Indiferent de consecințe. Nu ai ajuns atât de departe pentru a te opri în fața unei dezamăgiri, în fața unei piedici de orice fel. Fă o pauză dacă e necesar și adună-ți puterea de a merge mai departe. Și nu uita de locul acela special din inima ta, locul în care depozitezi Iubirea.

Imagine: Pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu