Pagini

vineri, 10 aprilie 2015

O zi cu soare în suflet

O zi cu soare ce-mi mângâie tandru pielea înfrigurată se furișează încet pe lângă mine și mă surprinde într-un mod plăcut. După toate zilele în care vântul aspru mi-a umblat prin păr și mi l-a răvășit, după ce mă așteptam ca în fiecare clipă să cadă din cerul întunecat stropi mari de ploaie care să mă ude.. și nici măcar nu aveam umbrela la mine; vine o nouă zi. Întotdeauna mai vine o zi. Poate nu pentru toți. Dar pentru mine da. Și când vine o nouă zi îmi dau seama de asta când mă trezesc și constat că sunt încă în viață. Înainte de a mă ridica din pat și de a mă gândi ce voi face în această minunată și nouă zi, aleg. Aleg dacă astăzi voi fi bucuroasă sau întristată. Pentru ambele stări se pot găsi motive ca să le trăiesc pe parcursul zilei. Astăzi am ales bucuria. Cu toate că...
Bucuria, fiindcă ea îmi hrănește sufletul. Mă învață să trăiesc frumos și simplu. Mă învață să renunț la ceva sau la cineva care nu-mi va aparține vreodată. Bucuria mă învață să trăiesc. Să apreciez fiecare lucru. Să nu protestez atunci când lucrurile nu sunt așa cum îmi doresc eu mereu să fie. Bucuria nu este numai un sentiment, ea poate deveni și un stil de viață.
Aș putea fi tristă. Aș putea să mă ridic din pat hotărâtă să plâng întreaga zi.. dar asta nu mi-ar rezolva necazurile. Nu ar face decât să înrăutățească totul, să îmi toarne pelin în suflet. Și ca să fiu sinceră, nu este ceva ce îmi doresc acum. Sunt momente în care tristețea este mai bună decât veselia, dar în aceste momente nu. 

Rup în grabă niște fire de lalele, nu prea multe fiindcă mai trebuie să-i ajungă și bunicii mele ca să-i ducă bunicului la mormânt. Le pun într-un vas și îl umplu cu apă, apoi le pun pe biroul din camera mea. Și mă bucur de ele. Sunt doar niște simple lalele, dar mă bucură. Și felul în care albinele bâzâie în jurul cireșului înflorit din grădină, și mă feresc de el oarecum ca să nu sfârșesc împunsă de către ele. Găsesc în fiecare zi atâtea motive pentru care să fiu bucuroasă. Mă bucur când la sfârșitul fiecărei zile mă așez în pat și aprind veioza cu o carte bună în mâini. Mă gândesc la El și inima îmi freamătă de bucurie. Mă gândesc că am totul.... și totuși, mai vreau, mai vreau. Și de aia, și de cealaltă. Astăzi însă vreau numai mai mult din El. Și asta îmi va fi mai mult decât îndeajuns. Tu ce îți dorești astăzi?

Imagine: Pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu