Pagini

vineri, 11 septembrie 2015

Noi oare știm să ne trăim viața?

Care este lucrul care face ca viaţa să merite să fie trăită? Lucrul acela care nu te lasă să renunți, care în fiecare dimineață când te trezești îți trezește și ție sufletul și te împinge cu avânt spre o nouă zi. Uneori zilele sunt însorite și ne trezim la ciripitul vreunei păsărele, dar alteori ne trezesc stropii de ploaie ce bat nervoși în fereastră și zilele noroase nu ne încântă mai deloc. Viața este o călătorie frumoasă, care te poartă pe multe drumuri. Uneori te afli într-un tren și privești din depărtare peisajul de nedescris și meditezi asupra vieții. Te întrebi care e rostul vieții tale, ce ar trebui să faci de acum încolo, ai așa de multe gânduri și nu știi cum să le pui în ordine. Îți spui că aștepți să treacă săptămâna aceasta ca să te poți apuca de ceea ce ți-ai propus să faci, fiindcă acum ești nesigur. Gândurile tale cele multe îți dau de furcă și chiar nu știi care e cea mai bună alegere pe care ai putea-o face în momentul de față. Se întâmplă să ne rugăm toată viața pentru un miracol, iar atunci când acesta apare în fața noastră să ne fie teamă să ne apropiem. Și atunci ne vine să fugim exact de lucrul pe care ni l-am dorit cu atâta ardoare.

Suntem atât de ciudați uneori că nu ne mai înțelegem pe noi înșine. Trecem de la un vis la altul, ne schimbăm planul atât de repede și suntem nehotărâți în mintea noastră. Știm ce ar trebui să facem, ce e nevoie să facem, dar parcă.... mai amânăm încă puțin. Că poate ne vine o altă idee, mai bună. STOP! Dacă deja ai ceea ce îți trebuie, de ce alergi după ”ceva mai mult”? Dacă schimbarea pentru care te-ai rugat a venit, de ce nu o întâmpini? Dacă în viața ta a apărut acea persoană specială, de ce mai speri la altcineva? De ce îți faci rău singur? Uneori așteptăm inutil. Ceea ce avem e chiar sub nasul nostru, dar nu vedem asta de încăpățânare.

Încetează să mai visezi la lumi ce nu există, la oameni pe care nu îi vei mai întâlni. Bucură-te de ceea ce ai ACUM. Nu îți spune că te vei mai bucura mai târziu, iar acum vei fi nemulțumit. Avem niște decizii dificile de luat.. dar trebuie să le luăm. Să ne asumăm responsabilități. Oameni buni, haideți să ne mai și maturizăm. Să ne mai oprim din visat și din așteptat... și să începem să ne trăim viețile așa cum sunt. Și dacă Dumnezeu ne va ajuta, ne vor fi împlinite și visele, căci El împlinește dorințele celor ce-L iubesc și care ÎNȚELEG... tu înțelegi oare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu