Pagini

duminică, 14 februarie 2016

Cea mai mare provocare în viața unui om- dragostea

Încetișor și cu fiecare zi ce trece se apropie plină de încredere și cu un zâmbet larg pe față anotimpul care promite noi începuturi binecuvântate, care ne arată că putem renaște din nou, cu toate că înghețul și întunericul a vrut să ne înghită cu totul. Un anotimp care ne arată că Dumnezeu ne oferă un nou început, o nouă și veșnică iubire sau o promisiune tainică ce ne șoptește că ce e mai frumos urmează de acum. Inima-mi trepidează de bucurie la gândul că vine primăvară și aștept cu nerăbdare un timp anume al primăverii, fiindcă atunci voi îmbrățișa și săruta cea mai mare binecuvântare pe care El mi-a dăruit-o în viața aceasta trecătoare. Gata, iarna aproape a trecut și odată cu ea tot ce ținea de trecut. Am lăsat să moară și să nu mai învie niciun lucru care-mi amintea de trecut, iar acum mă îndrept plină de încredere și de bucurie către un nou sezon din viața mea alături de omul pe care-l iubesc cel mai mult pe acest pământ. Dumnezeu a fost bun față de mine și niciodată nu-I voi putea mulțumi îndeajuns pentru imensa Lui îndurare față de mine. El binecuvântează sufletul care rămâne aproape de El.. inima care crede în ciuda tuturor piedicilor promisiunile Lui.

Știu că Dumnezeu are și pentru tine multe binecuvântări promise pe care ți le va dărui chiar atunci când te aștepți mai puțin. Tu doar iubește-L. Este ușor să spui că tu crezi în Dumnezeu, că mergi la biserică duminica și alte obiceiuri, dar să-L iubești... oh, e un lucru atât de mare! Să porți conversații cu El, nu numai să murmuri rugăciuni învățatate pe de rost. Pur și simplu, să fii îndrăgostit de Dumnezeu. Astăzi este o zi în care oamenii celebrează iubirea, o zi în care spunem ”te iubesc” mai cu îndrăzneală decât altădată. Din nefericire, mulți spun ”te iubesc” numai astăzi. În restul zilelor uită că dragostea trebuie trăită și pusă în practică zilnic, nu doar când ni se spune să o facem. Eu vreau să fiu persoana care sărbătorește iubirea în fiecare zi, nu numai o singură dată în an.

Cred că dragostea este cel mai minunat lucru care se poate întâmpla în viața unui om. Dar și cel mai greu. Pentru că nu e numai un lucru care stârnește în noi sentimente unice și fluturași în stomac, ci este mai degrabă o decizie pentru care trebuie să luptăm. Este un angajament pe care ni-l luăm, să iubim un om în cele mai bune stări ale sale, dar și în cele mai rele. Este promisiunea că vom rămâne alături de omul acela, chiar și când nu va fi ușor. Nu vom pleca în căutarea senzațiilor noi, nu vom abandona corabia pentru că a venit furtuna, ci vom sta și o vom înfrunta împreună. Împreună cu Dumnezeu nu vom avea de ce să ne temem, fiindcă El va calma furtunile vieții noastre.
Dragostea e un imens sacrificiu. Înseamnă să renunți de multe ori la drepturile tale, la dreptatea ta, pentru a-i arăta celuilalt că îți pasă mai mult de el decât de părerile tale. Înseamnă să ierți, să înduri ifose și mofturi uneori, să vindeci. Dragostea va fi cea mai mare și minunată provocare a vieții tale. Prin ea Dumnezeu te va pregăti pentru Cer și pentru lucruri mari decât îți poți imagina tu...

Imagine: pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu