Pagini

duminică, 24 aprilie 2016

Tu iubește, speră, așteaptă. Și vei fi răsplătit.

Valoarea unui zâmbet dăruit unui om care are nevoie de el poate face o diferență în viața acestuia. Un sincer ”iartă-mă” poate înmuia o inima de piatră ce nu-și mai dorea nimic din partea ta. Un ”mulțumesc” poate descreți fruntea aproapelui tău și-l poate face să creadă că a meritat să facă acel lucru pentru tine. Un ”te iubesc” spus din inimă și pus în practică înseamnă că acel om ce ți l-a spus are de gând să rămână pentru totdeauna în viața ta. Am învățat că Dumnezeu ne pune la dispoziție totul, că El are pentru fiecare dintre noi pregătite mari binecuvântări. Dar noi, în prostia noastră, le refuzăm. Când El ne spune ”mai așteaptă încă puțin”, noi lăsăm în urmă binecuvântarea ce suntem pe cale să o primim și devenim frustrați. Nu prea Îl ascultăm. Asta e problema noastră. Preferăm calea noastră, cea simplă și ferită de stânci abrupte și cotituri neașteptate, iar noi fiindcă alegem calea ce ni se pare bună... pierdem binecuvântări mari. Nerăbdarea, neașteptarea, graba, acel ”aici și acum” ne strică toată treaba, prieteni dragi. Se întâmplă să ne refuzăm singuri binecuvântările. Ciudat cum așteptăm toată viața ceva sau pe cineva, iar apoi când El ne scoate în cale darul, noi fugim și lăsăm totul baltă. Că, nah, nu știam că e chiar așa. Nu știam că doare chiar așa tare. Nu mi-am imaginat că va trebui să mai aștept încă atâta timp.

Avem în noi fărâme din El. Avem puterea de a ierta pe cei ce ne-au rănit, dar preferăm să ținem ură. Avem gură ca să mulțumim, ca să zâmbim.. dar o ținem închisă(când nu trebuie!). Am avea și dragoste destulă în inimă ca să putem iubi, dar ne gândim că prima oară așteptăm să vedem dacă pe noi ne iubește cineva. Pândim gesturile, vorbele, faptele lor. Dacă ne-au întrebat întrebarea potrivită, dacă ne-au satisfăcut firea... atunci poate, doar poate, vom arăta și noi dragoste. Dumnezeu ne cere să fim cei dintâi în toate cele bune. Iar dragostea e bună întotdeauna.

De-a lungul experienței mele cu Dumnezeu pot spune că am învățat foarte multe lucruri. Unul dintre ele este acela că, dacă te încrezi complet și lași în mâna Lui TOTUL, El nu te dezamăgi nicidecum! Întotdeauna Dumnezeu are un plan mai bun, mai potrivit pentru tine. Dacă nu ți-a ieșit după cum ai dorit, nu plânge. Dumnezeu are ceva mai bun. Și vorbesc din experiență proprie. Așteaptă în tăcere ajutorul Domnului și vine ziua când tu vei vărsa lacrimi de bucurie. Amânările Sale sunt numai dovezi ale planului Său uimitor care întrece orice închipuire a noastră și de a ne aduce mai aproape de El. Așteaptă. Iubește. Rabdă. Vorbește duios. Și în timp ce tu vei face toate astea, El va face ceva minunat pentru tine. Crezi asta? Eu da!

Imagine: pinterest

Un comentariu: