Pagini

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Calea pe care ne-o alegem

Un băiat în vârstă de vreo cinșpe ani, simțindu-se probabil copleșit de tot ce îl înconjoară și crezând că nu poate face față presiunii societății, consideră că dacă fumează și își crestează pielea cu o lamă îl va face să uite pentru câteva momente de întunericul de confuzie în care se află. Preferă să își creeze o lume a lui, mai bună, zice el, în care durerea și-o provoacă numai el și în care ceilalți îl lasă în pace. Se refugiază într-un gen de muzică și se folosește de anumite mecanisme pentru a-și ascunde golul interior. Prietenii, prietenele de ocazie pe care îi are nu fac decât să îl tragă în jos, ei având o gândire și o percepție la fel de eronată asupra lumii în care trăiesc.

O altă fată se îndrăgostește de un puștan nu mai mare de optșpe ani și uită de educația pe care părinții i-au oferit-o, abandonează credința în care a fost crescută și se lasă purtată de valul acestei formidabile iubiri, ca mai târziu să se afle însărcinată la nici șaisprezece ani și neavând o altă cale de scăpare decide că avortul e soluția finală în cazul ei și că ea este aceea responsabilă de corpul ei și deciziile pe care le ia nu privește pe nimeni. Este viața ei și punct. Cu greu își va mai reveni ea din experiența pe care tocmai a avut-o și probabil că va mai dura câțiva ani până să se dezmeticească și să realizeze căci calea pe care și-a ales-o duce direct în jos, din toate punctele de vedere. Dar suntem învățate să nu ne pese prea mult de sentimentele noastre, să nu acordăm importanță respectului de sine... ci să trăim clipa. Că ce vine după trăirea clipei nu prea contează.

Aceste povești pe care le-am scris nu sunt de fapt povești. Sunt cazuri adevărate și nu sunt singurele în societate, ci sunt numai două dintre nu știu câte sute sau chiar mii despre care ajungem să auzim pe parcursul vieții noastre. Problema noastră este că nu înțelegem, chiar nu ne intră în cap faptul că FIECARE alegere pe care o facem are o consecință, bună sau rea. Eu am văzut asta în viața mea. Și o alegere rea atrage cu ea o consecință rea. Și apoi vor urma altele, fiindcă nu ne putem opri numai la atât. Dacă dăm de mâncare răului, răul va cere mai mult, fiindcă culegem exact ceea ce semănăm. Știu, suntem tineri și trebuie să ne simțim bine, să ne bucurăm de tinerețe. Din păcate însă, folosim această replică pentru a ne face de cap și de a ajunge în unele extreme care vor fi neplăcute pentru noi la un moment dat. Dar momentan nu s-a întâmplat nimic rău aseară în club când a trecut de ora 12, deși la ora aceea părinții trebuiau să ne știe în pat. Suntem vii, nu am avut accident pe drum. Relaxează-te. Asta ne spunem de fiecare dată când știm că întrecem limita, găsim o justificare pentru tot ce facem. Atâta timp cât suntem în regulă, înseamnă că ceea ce am făcut nu e atât de rău precum se zice. Da, ne-am cam amețit de la băutura aceea și parcă ni s-a încețoșat privirea conducând spre casă, dar am ajuns în siguranță și Dumnezeu ne-a păzit. Am ajuns chiar și să folosim numele Său pentru a ne acoperi faptele noastre cu consecințe rele.

Nu vom fi mereu tineri, nu vom avea mereu această vârstă frumoasă. Anii vor trece, iar roadele noastre vor crește și se vor vedea. Dacă am semănat neghină, de asta vom avea parte în viața noastră. Când ne vom căsători și noi într-un final după nu știu câte relații eșuate, oare ce bucurie vom avea în ziua nunții, când noi deja știm și teorie, dar și prctică? Când am învățat deja destule de pe website-uri care dau sfaturi ieftine și ne învață cum să dăm pe gratis ceea ce avem cel mai de preț? Când zilnic auzim că nu mai există dragoste adevărată și că trebuie să ne mulțumim cu firimituri, când muzica de la radio e numai despre inimi frânte? Dar despre copiii pe care îi vom avea? Știu, ne dorim ca ”într-o zi viața mea să arate așa”, dar cum vom putea să le dăm copiiilor noștri o creștere binecuvântată și armonioasă când noi eram cei care ne certam în fiecare zi cu părinții și îi desconsideram?
Dorințele noastre sunt frumoase, dar vor rămâne numai niște dorințe dacă nu facem niște schimbări serioase în viața noastră și alegem să semănăm sămânță sănătoasă, alegem să trăim diferit chiar cu riscul de a fi luați în derâdere și  alegem să Îl cinstim pe Dumnezeu mai presus de orice.

Imagine: google


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu