Pagini

joi, 8 decembrie 2016

Atâta timp cât e iubire între voi..

Versurile unui cântec cunoscut din țara noastră spune așa: ”Și dacă dragostea-i tot ce ai să știi că ești cu un picior în Rai și mai bogat decât te credeai.” De multe ori mi-au venit în minte aceste cuvinte și m-am gândit că sunt foarte adevărate, adică dacă ai dragoste în viața ta, ai deja mai mult decât majoritatea oamenilor și că adevărata bogăție nu este averea pe care cu atâta trudă o agonisim, ci moștenirea nepieritoare este iubirea. Am simțit în viața mea aceste adevăruri și pot spune că dacă dragostea este tot ce am deja trăiesc pe culmi mai înalte și sunt mai bogată decât cred eu.
Mai devreme sau mai târziu în viața noastră va veni persoana potrivită, singurul sau singura fără care nu vom mai putea trăi. Și te vei îndrăgosti. Poate îți vei vedea iubirea în fiecare zi sau poate o dată la câteva săptămâni sau luni și nu îți va fi ușor întotdeauna. Vor fi zile în care îl/o vei dori aproape și va trebui să-ți înghiți lacrimile cu gândul că AMR câteva săptămâni până vă veți vedea. Poate îl/o vei vedea zilnic și vei putea să te bucuri în fiecare zi de îmbrățișări și de drăgălășenii. 

Va veni și ziua nunții voastre, ah, că abia aștepți asta! Apoi veți începe să vă construiți o viață împreună, veți rămâne uimiți de multe ori de diferențele dintre voi, vei vedea că lângă dulapul tău de haine se vor afla hainele lui sau ale ei. Într-o seară vei veni obosit de la muncă și ea te va aștepta cu un zâmbet larg pe buze și cu mâinile pe cina ce se străduiește să ți-o pregătească. Îți va sări în brațe și te va săruta apăsat. că nu te-a văzut o zi întreagă și ce greu i s-a părut că au trecut orele! Și în seri ca acelea vei fi fericit și vei mulțumi Cerului pentru o făptură atât de minunată precum ea. Dar în altă seară când vei sosi de la muncă poate că vei găsi casa cufundată în întuneric și te vei simți iritat oarecum. ”Nici măcar nu mă așteaptă cu lumina aprinsă...”, îți vei spune tu deranjat. O vei striga și nu-ți va răspunde imediat. ”Acum ce mai e?”, vei gândi tu sătul deodată de toată drama feminină. La capătul holului vei vedea o lumină slabă prin ușa între-deschisă de la dormitorul vostru și vei merge hotărât înspre ea cu un șir de întrebări în minte, dar când deschizi ușa nu o vezi nicăieri. O strigi și auzi un murmur slab venind de undeva jos și speriat  uiți de toată mustrarea ce voiai să i-o dai și fugi la partea ei de pat. O vezi jos, plânsă, îmbrăcată în pijamale largi și cu telefonul în mână. Printre suspine de plâns îți spune că i-a murit unul dintre părinți. O strângi la piept și nu mai ai ce să-i faci, numai să o iubești..

Atâta timp cât e iubire între voi puteți trece și prin cea mai adâncă vale a morții,
Atâta timp cât e iubire între voi, nimeni și nimic nu poate să va separe,
Atâta timp cât e iubire între voi, ea va fi cea mai specială și el cel mai deosebit dintre toți,
Atâta timp cât e iubire între voi, puteți fii siguri că Dumnezeu vă zâmbește din Cer.

Dragostea este cea mai puternică dintre toate. Există credință, nădejde, dar dragostea este cea mai mare dintre ele. Dragostea biruie orice... ea suferă orice durere pe care ți-o poate pricinui chiar cel pe care-l iubești, ea acoperă toate greșelile noastre omenești, ea trece de bariere și ne face ființe supra-omenești. Fiindcă numai un om care iubește poate ierta greșelile celuilalt, poate să-ți facă felul de mâncare preferat timp de 50 de ani, poate să-ți spună că ești frumoasă, chiar dacă tu de mult timp nu mai te vezi astfel, poate să te ridice atunci când cazi. Numai cine te iubește poate să-ți încălzească inima și să te facă să treci peste munți și peste văi numai pentru a-ți vedea crinul preaiubit. Când el va cădea îl vei ridica tu, iar când tu vei cădea te va ridica el. În dragoste doi devine unu. Și nimeni, niciodată nu va despărți ceea ce Dumnezeu cu adevărat a unit. Atâta timp cât e iubire între voi, știi că e pentru totdeauna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu