Pagini

marți, 7 februarie 2017

Relațiile la distanță

A trecut mult timp de când nu am mai scris aici în spațiul meu virtual, unde altădată nu puteam lipsi nici măcar două zile fără să nu postez câte un articol, însă având în vedere că s-au schimbat atât de multe în viața mea, aș zice că sunt justificată puțin cu privire la absența mea. Dumnezeu a fost atât de bun cu mine, cu noi doi, în acest timp și inima îmi este plină de bucurie și de pace. Astăzi aș vrea să scriu despre relațiile la distanță, care sunt destul de întâlnite în rândul nostru zilele astea. Chiar și noi doi suntem despărțiți de câțiva mii de kilometri, așa că m-am gândit că mai sunt și alte cupluri care trec prin aceeași experiență și ar fi poate util pentru cei care se află în această situație să citească ce am scris eu aici.

În primul rând. eu consider că nu are rost să fii într-o relație la distanță dacă nu are ca scop final căsătoria. Pentru ce să suferi, să nu vă vedeți ca lunile, dacă oricum nu aveți siguranța că veți fi împeună pentru toată viața? Dacă nu vrei să te căsătorești acum, nu intra într-o relație la distanță de dragul ei numai. Stabiliți-vă de la început unde vreți să ajungeți( la căsătorie ), iar atunci știi că merită să aștepți! Dscă vrei numai ceva temporar sunt absolut sigură că asta vei găsi la tot pasul și în țara ta.

Pregătește-ți inima, fiindcă va durea. Da, relațiile la distanță sunt și dureroase. Mai ales după ce pleacă, mai ales că știi că nu vă veți vedea în următoarele luni și numai gândul ăsta e suficient cât să te facă să plângi deja, fiind atât de îndrăgostit și dornic să petreceți numai voi doi împreună. Pe când nu avusesem eu habar că voi fi vreodată într-o relație la distanță, îmi amintesc că m-am rugat odată, cerând lui Dumnezeu să-mi dea exact asta- un băiat din altă țară. ”Vreau să sufăr din dragoste în felul acesta.”, murmuram eu. Nu am știut exact pentru ce m-am rugat atunci. Acum, când sunt aici văd că e multă suferință și că dorul e mare. Dar dacă ai în față ca scop final căsătoria, știi că merită totul. Chiar și distanța asta..

Umple-ți timpul cu alte lucruri. Și mintea. Una dintre modalitățile cele mai bune de a face ca timpul să treacă mai repede este să-l umpli cu ceva. Fă un curs. Ia-ți un job. Concetrează-te pe școală, Fă ceva totuși.. nu sta cu mintea și cu mâinile într-un loc. Sunteți departe, dar asta nu înseamnă că trebuie să stai în fereastră ca o floare și să aștepți numai. Trebuie să faci ceva..

Aveți încredere unul în celălalt. În mod special o relație la distanță necesită o extra-încredere, aș spune eu. Este atât de ușor să îți lași mintea să fugărească la tot felul de gânduri negre și fantastice, dacă nu ești atent. La urma urmei, sunteți departe unul de celălalt. Și totuși... ești a lui și ea este a ta. Cu toate că sunteți departe, asta nu vă împiedică să vă iubiți și așa. Distanța înseamnă atât de puțin când cineva înseamnă atât de mult.

Stabiliți când vorbiți și faceți o prioritate asta. Telefoanele, e-mailurile, Skype-ul este tot ce aveți voi doi pentru a fi aproape. Vorbiți zilnic, oricât de puțin ar fi. Vor fi zile când veți vorbi mai mult și zile când vă veți trimite numai un mesaj. Nu contează. Ceea ce contează este să COMUNICAȚI eficient și să știți că asta vă ține aproape. Când vorbești la telefon ai impresia că se află iarăși lângă tine. :)

Iar la final, să vină ziua când nimic să nu vă mai despartă. O relație la distanță nu poate dura la nesfârșit tot așa. Într-un final, tot împreună trebuie să fiți. Așa că, pregătiți-vă de nuntă! Nu mai amânați prea mult, nu mai așteptați până la momentul X sau Y. Băiete, ai face bine să cumperi inelul acela de logodnă pentru iubita ta. Dacă ea e aleasa ta, fă tot posibilul să fie a ta cu totul.

Acest citat spus de Richard Wurmbrand soției sale după ani de pușcărie în care ea nu a știut nimic de el îmi dă speranța că nimic nu poate opri sau stinge dragostea dintre un bărbat și o femeie. Când e dragoste, este totul.

”Timpul și distanțele pot stinge numai o dragoste superficială, dar o dragoste adevărată e și mai întărită prin ele.” Richard Wurmbrand


Un comentariu: