Pagini

sâmbătă, 18 martie 2017

Familia este darul cel mai prețios

Recent am vizionat un film care m-a pus puțin pe gânduri și la finalul lui am rămas cu gândul că ce îmi doresc eu cu adevărat de la viață, aceea voi și primi. În viață avem întotdeauna de făcut alegeri și sunt unele pe care ajungem să le regretăm apoi, însă este bine atât cât învățăm ceva din fiecare alegere greșită pe care ajungem să o facem în viață. Eu îmi doresc de la viață să am o familie fericită, binecuvântată, fiindcă eu consider că familia este cel mai prețios dar pe care un om îl poate avea. În familie crești, te formezi ca persoană și totul pleacă din familie. Sunt multe lucruri pe care le-aș putea face în viață, dar cel mai mult îmi doresc să investesc timpul și energia mea în familia pe care Dumnezeu mi-a și dăruit-o deja. Să îmi iubesc soțul. Să ne creștem împreună în dragoste copiii pe care îi vom avea. Să facem un cămin din niște pereți goi. Viața este despre familie. Asta căutăm toată viața noastră, să simțim că aparținem cuiva sau unui loc și să ne înrădăcinăm acolo pentru totdeauna. Știu că trăim într-o societatea care promovează alte valori, care caută să ne ademenească în joburi de nu mai ai timp nici să răsufli, în activități care exclud de multe ori valorile în care am fost crescuți acasă și să ajungem niște oameni goi, cu persoane în jurul nostru care ne-ar părăsi la prima naufragiere a bărcii noastre.

Vreau să te întreb astăzi: TU ce îți dorești în viață? Să faci bani mulți? Să ai prieteni și popularitate? Să lucrezi multe ore și să te lupți pentru o promovare? Să fii propriul tău șef?
Știu, trebuie să și muncim ca să putem trăi și să avem cele necesare. Avem nevoie și de prieteni, dar de calitate. Însă... la urma urmei, ”rămâne în familie”. Rămâne că în fiecare seară te vei întoarce acasă la familia ta, și cum îi vei întâmpina? Încruntat, obosit, fără chef de a te mai juca măcar puțin cu copiii tăi, că ești obosit și de aia. Dumnezeu ți-a dăruit o familie. Mamă, tată, frați și surori. Apoi propria ta familie- soț sau soție și copii. Familia este o moștenire nepieritoare și noi suntem aceia care îi decidem soarta! Dacă vom fi certăreți, prea obosiți și fără chef de a lupta pentru ea.. atunci vom avea o familie care se va clătina ușor la cel mai mic vânticel.

La bătrânețile noastre nu vom mai avea prietenii din tinerețe, nici jobul acela, nici popularitate. Vom avea doar familia, dacă am știut să avem grijă de ea. Atunci vom avea copii și nepoți care ne vor vizita cu drag, care vor fi alături de noi și ne vor purta de grijă. Atunci vom avea lângă noi strângându-ne de mână partenerul de viață pe care l-am iubit și respectat o viață întreagă. Cred din toată inima că familia este cea mai mare binecuvântare din partea lui Dumnezeu și că este averea pe care ne-o contruim din iubire, bunătate, zâmbete multe și din multă răbdare. Pentru lucrurile frumoase, ce durează o viață merită să faci orice sacrificii și să depui efort. Familia este darul lui Dumnezeu pentru noi. Ce faci tu pentru familia ta?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu